Με το σπουδαίο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ολοκληρώνεται η 7η αγωνιστική της Volleyleague (19:15, ΕΡΤ3, bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr)

Οι γηπεδούχοι, που μετά τον αποκλεισμό από το CEV Cup έχουν στραφεί εξ ολοκλήρου στις εγχώριες διοργανώσεις, είναι πρώτοι και αήττητοι και θέλουν μια ακόμη νίκη που θα τους χαρίσει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Οι «πράσινοι», μετά τη μεγάλη νίκη-πρόκριση επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 15 βαθμούς και θέλει το τρίποντο που θα τους φέρει πάνω από τους 17 των Πειραιωτών.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης, δήλωσε για το ντέρμπι: «Σημαντικό παιχνίδι με διπλό χαράκτηρα, οι βαθμοί και το γόητρο των δυο ομάδων. Πιστεύω, θα γίνει ένα σκληρό παιχνίδι και η ομάδα που θα είναι αποφασισμένη και συγκεντρωμένη θα έχει το προβάδισμα. Είναι ένα ντέρμπι κορυφής και εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι. Θελουμε να συνεχίσουμε την πολύ καλή πορεία μας στο πρωτάθλημα και θα δώσουμε τα πάντα για την νίκη».

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού, Κώστας Στιβαχτής, ανέφερε: «Παίζουμε ένα δύσκολο παιχνίδι που έχει πολλές αναγνώσεις. Ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, όπου θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στην κορυφή της βαθμολογίας και φυσικά, ένα παιχνίδι για το κύρος του συλλόγου και τον χαρακτήρα της ομάδας. Όλοι καταλαβαίνουμε, ότι πρέπει να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ενωμένοι, για να φτάσουμε στην νίκη».

Ο ακραίος του Παναθηναϊκού, Αλέξανδρος Ράπτης, επισήμανε: «Προερχόμαστε από ένα δύσκολο ματς με τη Μακάμπι, το οποίο ήταν ο καλύτερος τρόπος για να πάμε σε ένα ντέρμπι με καλή ψυχολογία. Αυτό το ματς το αφήνουμε πίσω και στο μυαλό μας εχουμε πλέον το ματς με τον Ολυμπιακο που έχει τη δική του δυσκολία και ιδιαιτερότητα. Στοχος μας είναι ξεκάθαρα η νίκη και θα κάνουμε τα πάντα για να την κατακτήσουμε. Ξέρουμε τη βαρύτητα που έχει το ματς για τον κόσμο και τον Σύλλογο και το θέλουμε πολύ».

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 69 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 45-24.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube