Την απόφαση να συνεχιστεί κανονικά η σεζόν πήρε η VTB League.

Παρά την αποχώρηση των Κάλεβ/Κράμο και Ζιελόνα Γκόρα και την αποχώρηση αρκετών παικτών και προπονητών για τις πατρίδες τους, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε πως η λίγκα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά.

Παράλληλα, γίνονται συζητήσεις με τις ομάδες ώστε να καταρτιστεί το νέο πρόγραμμα. Αναφορικά με την ομάδα της Εσθονίας όλοι οι φετινοί αγώνες της στη VTB League ακυρώνονται, αφού αποχώρησε οριστικά.

Από την άλλη, η αποχώρηση των Πολωνών είναι προσωρινή και έτσι προς το παρόν αναβλήθηκαν οι προσεχείς αγώνες κόντρα σε Νίζνι Νόβγκοροντ, Ενισέι και Πάρμα Περμ.

Συνεπώς το διάστημα 5-7 Μαρτίου θα συνεχιστεί η λίγκα με τις αναμετρήσεις Ενισέι-Λοκομοτίβ Κουμπάν (5/3), Ζενίτ-Πάρμα Περμ, Ούνιξ Καζάν-Τσμόκι Μινσκ (6/3) και Άβτοντορ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (7/3).

Για την ώρα, στη διοργάνωση θα συμμετέχουν οι: Άβτοντορ, Νίζνι Νόβγκοροντ, Τσμόκι-Μινσκ, Αστάνα, Ζενίτ, Πάρμα Περμ, ΤΣΣΚΑ, Ενισέι, Λοκομοτίβ Κουμπάν και Ούνιξ Καζάν.

Τέλος, οι πρώτες οκτώ ομάδες της regular season θα συμμετέχουν στα playoffs και θα παίξουν σειρές αγώνων που θα κρίνονται στις τρεις νίκες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube