Άλλοι στη θέση του θα λιγοψυχούσαν, θα κρύβονταν ή θα έβρισκαν αφορμή να εγκαταλείψουν την Εθνική για να κάνουν διακοπές. Όχι όμως ο Κώστας Καϊμακόγλου. Αφού, λοιπόν, αντιμετώπισε σαν… νυχιά το ακούσιο χτύπημα του Μπογκντάνοβιτς στο πρώτο φιλικό με την Κροατία που του προκάλεσε κάταγμα στη μύτη, περίμενε καρτερικά το «ΟΚ» των γιατρών για να επανέλθει στη δράση.

Φόρεσε την προστατευτική μάσκα και σαν… άλλος Τζιμ Κάρεϊ από τη γνωστή ταινία («The Mask») ήταν σαν να απέκτησε υπερφυσικές δυνάμεις οδηγώντας την Εθνική με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ σε μόλις 21 λεπτά στο άνετο 95-62 επί της Μεγάλης Βρετανίας.

Συνέντευξη στον Αντώνη Νταλιάνη

«Το παν είναι να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν έχεις κάποιο πρόβλημα. Αν αρχίσεις να σκέφτεσαι και να λες ‘έχω χτυπήσει’, θα επηρεαστεί η απόδοσή σου και μπορεί μάλιστα να τραυματιστείς στο ίδιο σημείο. Όταν έχεις ένα πρόβλημα και προσπαθείς να το κρύψεις, πάντα θα χτυπάς εκεί», δήλωσε ο διεθνής φόργουορντ και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ τυχερός γιατί η ομοσπονδία και οι άνθρωποι της Εθνικής με βοήθησαν να βρω μια μάσκα για να ταιριάξει απόλυτα στο πρόσωπό μου. Έχω καλή ορατότητα και μπορώ να αποδίδω κανονικά».

Παρότι με τη μάσκα βλέπει καθαρά, ο «Κάι» αρνείται να δει πολύ μπροστά. «Τα φιλικά στο Ηράκλειο ήταν καλά τεστ για τη συνέχεια της προετοιμασίας μας. Δεν είμαστε ακόμη 100% έτοιμοι, αλλά δουλεύουμε σκληρά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι την έναρξη του τουρνουά. Εκεί πρέπει να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το καλύτερό μας πρόσωπο για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Δεν βλέπουμε όμως μακριά. Κοιτάζουμε μόνο την επόμενη προπόνηση και το επόμενο παιχνίδι», ανέφερε.

Ο 30χρονος άσος πήρε μια πρώτη γεύση από… Αντρέα Τρινκιέρι. Άλλωστε με τον Ιταλό τεχνικό θα έχει στο εξής συνεργασία διαρκείας, μιας και θα σμίξουν στην Ούνιξ Καζάν. «Τα στοιχεία των ελληνικών ομάδων είναι αυτά που ζητεί και ο κόουτς. Άμυνα, άμυνα, άμυνα! Από κάθε παίκτη στην πεντάδα απαιτεί κάποια πράγματα για να βγαίνουν καλές συνεργασίες και στην επίθεση. Από την άμυνα παίρνουμε ενέργεια στην επίθεση κι αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας αυτής της ομάδας. Κάθε μέρα αφομοιώνουμε και καλύτερη τη φιλοσοφία του, που δεν απέχει και πολύ από αυτές που υπάρχουν στο ελληνικό μπάσκετ και τις περισσότερες ελληνικές ομάδες».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ολυμπιακός: Παραμένει η ποινή Γιαννακόπουλου - Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός οφείλει να συμμορφώνεται με τους νόμους

Πανιώνιος: «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από εκείνους που παραβλέπουν τα δικά τους σκοτεινά σημεία - Εκτοξεύουν χυδαιότητα»!

Προμηθέας-Καρδίτσα: Κρίνεται η πρόκριση στην Πάτρα

Α1 Γυναικών: Η Ρεμπέκα Τόμπιν Apivita MVP των τελικών

Ο θρυλικός Κεν Μπάρλοου έστειλε το μήνυμά του για τον ΠΑΟΚ: «Να πανηγυρίσουμε και εμείς από τις ΗΠΑ»!

Άρχισε η ανανέωση των εισιτηρίων διαρκείας του Παναθηναϊκού AKTOR για τους κατόχους

Μένει εδώ και ο Όσμαν - Επίσημη η ανανέωση με Παναθηναϊκό ως το 2027: «Ευλογημένος που θα βρίσκομαι εδώ»

Δεν ξεχνά τον ΠΑΟΚ ο Κέβιν Πόρτερ: «Πάμε να πάρουμε το Ευρωπαϊκό»!

Παναθηναϊκός: Πρώτος παίκτης με διψήφιο νούμερο επιθετικών ριμπάουντ ο Γιούρτσεβεν

Αταμάν: «Ο Σαμοντούροβ μου είπε ότι είναι εντάξει - Σημαντικό για το μέλλον να παίρνει λεπτά στον Παναθηναϊκό»