Ασταμάτητος εμφανίστηκε τα ξημερώματα ο Κέβιν Ντουράντ στην «Scotiabank Arena», καθώς σημείωσε 51 πόντους (11/12 β, 18/31 σουτ και 4/7 τριπ), μάζεψε 11 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ με αποτέλεσμα να πετύχει μια σειρά από ιδιαίτερα ρεκόρ, τόσο σε ατομικό όσο και σε επίπεδο ΝΒΑ.

Για την ακρίβεια, ο 30χρονος σούπερ σταρ των «πολεμιστών» έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που καταγράφει στην στατιστική του τουλάχιστον 50 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε παιχνίδι, με περισσότερες από μια ομάδες (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς). Στην συγκεκριμένη κατηγορία συμπεριλαμβάνονται οι ΛεΜπρόν Τζέιμς (Κλίβελαντ Καβαλίερς και Μαϊάμι Χιτ) και Γουίλτ Τσάμπερλέϊν (Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και Φιλαδέλφεια 76ερς).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο «KD» έχει πραγματοποιήσει την εν’ λόγω επίδοση με αντίπαλο τους Τορόντο Ράπτορς.

Επιπλέον, ο Κέβιν Ντουράντ είναι ο δεύτερος αθλητής των Γουόριορς τα τελευταία 50 έτη, ο οποίος πετυχαίνει σε τρία διαδοχικά παιχνίδια άνω των 40 πόντων. Στις 25 Νοεμβρίου 2018, με αντίπαλο τους Σακραμέντο Κινγκς (117 – 116, εντός) πέτυχε 44 πόντους, στις 27 Νοεμβρίου 2018, κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ (116 – 110, εντός) σημείωσε 49 πόντους.

Ταυτόχρονα, ο έμπειρος φόργουορντ έγινε ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία της Λίγκας όπου στους τρεις τελευταίους αγώνες έχει συγκομιδή 144 πόντων, 30 ριμπάουντ και 22 ασίστ, έπειτα από τον Έλγιν Μπέιλορ το 1961. Επιπρόσθετα, έγινε ο πρώτος παίκτης που συγκεντρώνει +140 πόντους στα τρία τελευταία παιχνίδια του, κάτι που είχε να συμβεί από τον Κόμπι Μπάιαντ όταν και είχε πετύχει 153 πόντους σε τρεις σερί αγώνες το 2007.

Τέλος, ήδη οκτώ παίκτες έχουν πετύχει +50 πόντους στην τρέχουσα σεζόν, σε κάποιο τους παιχνίδι. Ουδέποτε στο παρελθόν, είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο πριν από τον Δεκέμβριο, καθώς μέχρι πρότινος μόλις τέσσερις καλαθοσφαιριστές το είχαν καταφέρει στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Οι αθλητές που έχουν σημειώσει +50 πόντους μέχρι στιγμής είναι οι Κέβιν Ντουράντ, Μπλέικ Γκρίφιν, Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμσον, Ντέρικ Ρόουζ, Κέμπα Γουόκερ, ΛεΜπρόν Τζέιμς και Τζέιμς Χάρντεν.

Δείτε το βίντεο:







Επιμέλεια: Γιώργος Μαργέτης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube