Ο Σπύρος Μαρτίκας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του φετινού Survivor. Από τις πρώτες κιόλας μέρες άρχισε να απασχολεί κοινό και παίκτες με τον ιδιαίτερο τρόπο που αντιμετωπίζει το παιχνίδι, και με τους ρητορικούς του λόγους περί δικαιοσύνης και ηθικής.

Παρά την αγωνιστική του μετριότητα έχει καταφέρει να κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό, σε τέτοιο βαθμό, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα μεγάλο ρεκόρ που κατέχει ο Τριαντάφυλλος από το προηγούμενο Survivor, επιβιώνοντας μετά από 10 ψηφοφορίες.



Με το καλημέρα στο φετινό Survivor ο φαρμακοποιός τέθηκε στην κρίση του τηλεοπτικού κοινό αφού πρώτα αυτοπροτάθηκε. Πρώτο θύμα του, η Ελισάβετ Σπανού.



Αρκετό καιρό αργότερα, και αφού ξεπεράστηκαν οι αρχικές προστριβές με τους συμπαίκτες του, ο Σπύρος Μαρτίκας έρχεται σε μεγάλη ρήξη με την Πελαγία Καζολέα και τις φίλες της, Ασημίνα και Σοφιάννα, ισχυριζόμενος ότι κλέβουν φαγητό. Σπύρος και Πελαγία τέθηκαν υποψήφιοι και η πρώτη αποχώρησε.



Αμέσως μετά ήταν η σειρά του Γιάννη Τσολάκη να διαπιστώσει τη δύναμη του Κερατσινίου. Ο παίκτης των Μπλε αποχώρησε όντας συνυποψήφιος με Σπύρο, Μυριέλλα και Βρισηίδα.



Ο ψυχολόγος του φετινού Survivor, Σάββας Κάλφας, λίγο πριν την ανακοίνωση της αποχώρησής του από τον Γιώργο Λιανό, είχε πει: «Είναι η ώρα του Σπύρου να αποχωρήσει». Τελικά δεν ήταν.



Επόμενη στην λίστα των εξολοθρευμένων παικτών από τον Σπύρο Μαρτίκα η Κάτια Ταραμπάνκο. Η παίκτρια των Κόκκινων στη δεύτερη θητεία της στο παιχνίδι αποχώρησε λίγες εβδομάδες μετά την επιστροφή της.



Ο Ανδρέας, μια ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη, που έθεσε από μόνος τον εαυτό του υποψήφιο γιατί όντας τραυματίας δεν θεωρούσε ηθικό το να διεκδικήσει την ατομική ασυλία, όπως για παράδειγμα έκανε για μεγάλο διάστημα και με τρομερό ζήλο η Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, τα πήγαινε καλά το περισσότερο διάστημα με τον Σπύρο. Ήταν από τα πρώτα «νέα παιδιά» για την παραμονή των οποίων προθημοποιήθηκε να αποχωρήσει ο Σπύρος. Ωστόσο η επιθυμία του δεν εισακούστηκε και ο Ανδρέας αποχώρησε.



Επόμενο "θύμα" του Μαρτίκα ο Τάκης Καραγκούνιας. Ο φαρμακοποιός βλέποντας ότι τα περιθώρια αγωνιστικά στενεύουν, άρχισε να θέτει βραχυπρόθεσμους στόχους. Πρώτος ήταν να βγάλει εκτός τον μισθοφόρο και το πέτυχε.



Δεύτερος στόχος η απομάκρυνση του έτερου βασάνου της παραλίας, του Κ. Εμμανουήλ. Ο Σπύρος ζήτησε και πάλι να παραμείνει στο παιχνίδι και να επιστρέψει ο Εμμανουήλ στην Ελλάδα. Το πέτυχε και αυτό.



Πριν από δύο εβδομάδες αποχώρησε από το παιχνίδι η Στέλλα. Ο Σπύρος Μαρτίκας ήταν και πάλι υποψήφιος, όμως αυτή τη φορά ζήτησε από το κοινό να ψηφίσει τη Μαίη και τη Στέλλα και εκείνος να επιστρέψει στην Ελλάδα. Το κοινό δεν άκουσε ή δεν πίστεψε την προτροπή αυτή και τον κράτησε για ακόμα μια φορά στο παιχνίδι.



Τελευταία και ίσως σημαντικότερη αποχώρηση απέναντι στον Σπύρο Μαρτίκα, αυτή της άλλοτε αγαπημένης του Βρισηίδας. Η παίκτρια των Μπλε ήταν σίγουρη ότι ο Σπύρος δεν θα επιβίωνε ως υποψήφιος με εκείνη και τον Τάλα. Αμ δε...



Μετά τον πρώτο αγώνα ασυλίας της τρέχουσας εβδομάδας, ο Σπύρος Μαρτίκας είναι και πάλι υποψήφιος προς αποχώρηση για 11η φορά και περιμένει να μάθει ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube