Η 5η αγωνιστική σηματοδοτεί την στροφή των απανωτών αγώνων, για τους τρεις εκπροσώπους μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, άρα μπαίνουμε πλέον σε πιο βαθιά νερά μέσα στη σεζόν. Εδώ που θα κριθεί το βάθος των ρόστερ, η ανθεκτικότητα και η διαχείριση των προπονητών, έχοντας και την υποχρέωση να παρουσιάζουν βελτίωση από παιχνίδι σε παιχνίδι. Την ίδια στιγμή η λαβωμένη από τραυματισμούς ΑΕΚ, καλείται να αποδείξει πως το μεγάλο ρόστερ για μία υποχρέωση, ίσως να μην της πέφτει τελικά τόσο βαρύ, αν αναλογιστεί και τα προβλήματα που έχει και να χτίσει μομέντουμ με 3η απανωτή νίκη, πριν την επόμενη εβδομάδα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena, για το πρώτο ντέρμπι της στην τρέχουσα σεζόν.

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είδαν το μικρό προβάδισμα που πήραν τις πρώτες τρεις αγωνιστικές να εξανεμίζεται μετά τις πρώτες απώλειες που είχαν στην Super League. Για τον «Δικέφαλο» του Βορρά που ανοίγει τον χορό στο Πανθεσσαλικό το απόγευμα του Σαββάτου, ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, μπορεί για ένα ημίωρο να ήταν ίσως και ο καλύτερος στην σεζόν, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να του δώσει τη νίκη. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ίσως έπρεπε να έχει ανοίξει λίγο νωρίτερα το ροτέισον, δεν το έπραξε ως τώρα και στο παιχνίδι στη Μαγνησία οφείλει να ρίξει μέσα το φρέσκο αίμα στην ομάδα του. Με ενδιαφέρον αναμένεται το ντεμπούτο των Μπακαγιόκο, Κόλεϊ, δίχως ν’ αποκλείεται να δούμε και τον Λόβρεν. Ο Ρουμάνος καλείται μέσα από δύσκολα παιχνίδια, να δει την ομάδα ν’ αποκτά αυτοματισμούς, την ίδια στιγμή που περιμένει εναγωνίως γκολ και από τα νέα αποκτήματα στην επίθεση του, με την αφλογιστία του Τσάλοφ που έχει τον περισσότερο χρόνο ως τώρα ν’ αποτελεί ένα πεδίο κουβέντας. Με το πρόβλημα Ζίβκοβιτς που θ’ απουσιάσει, να έρχεται να προστεθεί στον Μπράντον, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει λύσεις στο σκοράρισμα.

Η γκέλα του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό ήταν σίγουρα εκτός προγράμματος με βάση το όνομα του αντιπάλου, όχι όμως με βάση την εικόνα που είχε αφήσει η ομάδα του Μεντιλίμπαρ στα πρώτα παιχνίδια. Η δοκιμασία με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έρχεται σε μια στιγμή που μπροστά υπάρχουν πλέον απανωτά παιχνίδια, μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας. Μετά τον Άρη ακολουθεί το παιχνίδι με τη Λιόν, αμέσως μετά ο Ατρόμητος εντός έδρας και κατόπιν το ματς με την Μπράγκα, πριν το ντέρμπι αιωνίων. Ο Βάσκος για πρώτη φορά σε αρκετό βαθμό δέχτηκε κριτική για την επιλογή του να βάλει μέσα στην τελική ευθεία του αγώνα με τους Αγρινιώτες τον Γουίλιαν και τον Ολιβέιρα, αλλά το κυριότερο ζήτημα, είναι πως σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν θέματα στη δημιουργία απέναντι σε κλειστή άμυνα. Τα παιχνίδια στο «Κλ. Βικελίδης» συνήθως είναι ανοικτά, αλλά μια δεύτερη απώλεια βαθμών ενόψει και της έναρξης των υποχρεώσεων στη League Phase του Europa League, θα φέρει γκρίνια.

Ο Παναθηναϊκός κατέφερε, δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα πέρα από το πρώτο μισάωρο να φύγει «στεγνός» από την Τούμπα. Σε ένα ματς που οι δύο αντίπαλοι είχαν από 3-4 φάσεις ο καθένας, το «τριφύλλι» ίσως να ήταν και εκείνο που είχε τις πιο καθαρές. Η ψαλίδα δεν άνοιξε με την κορυφή και αυτό ήταν το πρώτο ζητούμενο για την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο πριν το ματς της Τούμπας. Ακόμα όμως υπάρχει μια εικόνα που όχι απλά δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά ουδείς μπορεί ακόμα ν’ αντιληφθεί πλήρως τι ακριβώς θέλει να κάνει με την ανάπτυξη του ο Παναθηναϊκός. Ο Ουναϊ που με τον Πανσερραϊκό πιθανότατα θα ξεκινήσει, θα είναι εκείνος που θα κληθεί να συνδέσει τις γραμμές, εκεί που εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα μέχρι τώρα και να τον οδηγήσει σε μια αυτονόητη νίκη πριν την δεύτερη εκτός έδρας δοκιμασία σε ντέρμπι με την ΑΕΚ στην OPAP Arena. Το ματς μπορεί να γίνει πολύ περίπλοκο, αν οι «πράσινοι» υποτιμήσουν τους Σερραίους που διαθέτουν ποδοσφαιριστές, ικανούς να κάνουν ζημιά όταν βρουν ανοικτό χώρο.

Η Αthens Kallithea στα τέσσερα πρώτα της παιχνίδια, έχασε μόνον από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» με δυσκολία. Η ΑΕΚ από την άλλη βρίσκεται σε ένα καλό φεγγάρι από άποψη αποτελεσμάτων, από τη στιγμή που το τρίποντο με τον Βόλο την έφερε στα ίσια στην κορυφή με δύο εκ των συνδιεκδικητών, έκανε ίσως την πιο ηχηρή μεταγραφή του καλοκαιριού σαν όνομα. Πλην όμως συνεχίζει να ταλαιπωρείται από προβλήματα τραυματισμών, με κυριότερο αυτό του Λιβάι Γκαρσία, του Λαμέλα, αλλά και του Άμραμπατ, που προστίθενται σε όσους ήδη βρίσκονται εκτός μάχης. Η παρουσία του Πιερό στην επίθεση στο πρώτο ματς που κλήθηκε να παίξει και μάλιστα ως βασικός ήταν σημαντική και στην Ένωση περιμένουν να έχει συνέχεια, ειδικά μέχρι να επιστρέψει ο Γκαρσία και να μπορέσει να μπει ο Μαρσιάλ. Ο Αϊτινός στράικερ σίγουρα θα επωμιστεί μεγάλο βάρος και σε αυτό το ματς, απέναντι σε μια ομάδα που έχει ύψη. Από την άλλη η ομάδα του Ντονάτι, έχει αποδείξει πως ειδικά στους μεγάλους μπορεί να προξενήσει πολλά προβλήματα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube