Με τρία παιχνίδια, χωρίς των παρουσία κάποιου από τους «μεγάλους» του πρωταθλήματος, επιστρέφει η δράση στη Stoiximan Super League.

Για την 8η αγωνιστική, ο Βόλος αντιμετωπίζει τον Πανσερραϊκό, ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Παναιτωλικό και η Λαμία με τον Αστέρα AKTOR να είναι ένα από τα δυνατά ματς του διημέρου.

Βόλος-Πανσερραϊκός


Ο Βόλος με τον Πανασερραϊκό συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε επίπεδο Α’ Εθνικής/Super League την περσινή περίοδο. Η ομάδα της Μαγνησίας επικράτησε και στα δύο παιχνίδια που έγιναν στην έδρα της με 1-0, τόσο για την 7η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, όσο και για την 6η των Stoiximan Playouts.

Η μεταξύ τους αναμέτρηση με γηπεδούχο τον Πανσερραϊκό ολοκληρώθηκε ισόπαλη (2-2), ενώ στο παρελθόν υπάρχουν και τρία παιχνίδια για το Κύπελλο Ελλάδος, όπου ο Βόλος έχει μια νίκη και υπάρχουν και δύο ισοπαλίες. Δηλαδή σε σύνολο έξι μεταξύ τους αναμετρήσεων ανεξάρτητα διοργάνωσης και έδρας, η ομάδα της Μαγνησίας διατηρεί το αήττητο της.

Ο Πανσερραϊκός μέχρι τώρα έχει μια νίκη στο πρωτάθλημα και αυτή είναι μακριά από την έδρα του, στην Φθιώτιδα με την Λαμία. Από την άλλη πλευρά, ο Βόλος σε τέσσερις εντός έδρας αναμετρήσεις του μετρά τρεις ήττες και μια ισοπαλία (1-1) με την Athens Kallithea.

Στο σύνολο των παιχνιδιών τους εντός και εκτός έδρας για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος, υπάρχουν δύο νίκες του Βόλου με 1-0, μια με 3-1 και τρεις ισοπαλίες – οι δύο με 1-1 και η άλλη με 2-2. Οι δύο ισοπαλίες για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος οδήγησαν το δεύτερο παιχνίδι στα πέναλτι, όπου ο Βόλος πήρε την πρόκριση με σκορ 4-2.

Ατρόμητος-Παναιτωλικός


Στα έξι τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια δεν υπάρχει νίκη φιλοξενούμενου, με τον γηπεδούχο να έχει επικρατήσει πέντε φορές και την αναμέτρηση του 2022-23 να ολοκληρώνεται με ισοπαλία (1-1).

Ο Παναιτωλικός δεν έχει ηττηθεί στις εννέα από τις 16 επισκέψεις του στην έδρα του Ατρομήτου. Οι έξι ισοπαλίες ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι με τρία διαφορετικά σκορ, αφού έχουν εμφανιστεί από δύο φορές το 0-0, το 1-1 και το 2-2.

Μόλις στα οκτώ από τα 16 μεταξύ τους παιχνίδια έχουν σκοράρει και οι δύο ομάδες και σε αυτό έγινε σε τρεις νίκες του Ατρομήτου, τέσσερις ισοπαλίες με γκολ και μια νίκη του Παναιτωλικού.

Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία στα σκορ ανάμεσα στις δύο ομάδες, αφού σε σύνολο 16 αναμετρήσεων έχουν εμφανιστεί δέκα διαφορετικά. Μόνο σε δύο από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις στο Περιστέρι δεν σημειώθηκε γκολ.

Ο Γιώργος Μανούσος είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ στις εντός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας του Περιστερίου με τον Παναιτωλικό. Με 4 γκολ είναι στην κορυφή, ενώ Μήτρογλου για τον Ατρόμητο και ο Νικολά Μανά για τον Παναιτωλικό έχουν από 2 γκολ.

Λαμία-ASTERAS AKTOR


Η περσινή νίκη της Λαμίας απέναντι στον ASTERAS AKTOR έκλεισε έναν κύκλο αποτελεσμάτων, αφού η ομάδα της Φθιώτιδας είχα καταφέρει να επικρατήσει στην πρώτη ιστορικά μεταξύ τους αναμέτρηση και στα επόμενα πέντε που ακολούθησαν υπήρξαν τέσσερις ισοπαλίες και μια νίκη της ομάδας της Τρίπολης.

Η ισοπαλία είναι ο νικητής στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, αφού οι οκτώ από τις 17 συναντήσεις τους και στις δύο έδρες έχουν ολοκληρωθεί χωρίς νικητή.

Στα δέκα τελευταία παιχνίδια τους και στις δύο έδρες δεν έχει σκοράρει ο γηπεδούχος στα επτά, ενώ μόνο στα δύο έχουν βρει δίχτυα και οι δύο.

Στην περσινή τους αναμέτρηση στην Λαμία σκόραραν και οι δύο ομάδες, στην νίκη των γηπεδούχων με 2-1, ενώ η προηγούμενη φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν στις 21 Νοεμβρίου 2020, όταν αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στην Λαμία.

Η Λαμία αυτή τη σεζόν έχει τρεις ήττες στην έδρα της και μάλιστα δεν έχει σημειώσει γκολ στις δύο από αυτές. Έχει χάσει από τον Ολυμπιακό (3-0), τον Πανσερραϊκό (2-1) και αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0) με την Athens Kallithea.

Από την άλλη πλευρά, ο ASTERAS AKTOR είναι αήττητος μακριά από την έδρα του στο φετινό πρωτάθλημα, με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες σε τέσσερις αναμετρήσεις.

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Βόλος-Πανσερραϊκός (17:00, CosmoteSport 1)
Ατρόμητος-Παναιτωλικός (20:00, Novasports 2)
Λαμία-Αστέρας AKTOR (20:30, CosmoteSport 1)

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός (16:00, CosmoteSport 1)
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός (18:00, CosmoteSport 2)
Άρης-Athens Kallithea (20:00, Novasports Prime)
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (20:30, CosmoteSport 1)

Η βαθμολογία



Η επόμενη (9η) αγωνιστική

Σάββατο 26 Οκτωβρίου

Παναιτωλικός-Βόλος (17:00)
Λεβαδειακός-Λαμία (17:30)
Πανσερραϊκός-ΑΕΚ (20:00)

Κυριακή 27 Οκτωβρίου

Αστέρας AKTOR-Ολυμπιακός (17:00)
Παναθηναϊκός-Άρης (18:00)
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ (21:00)
Athens Kallithea-Ατρόμητος (21:30)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube