Με νέο ρεκόρ συμμετεχόντων και παρουσία περισσότερων επισκεπτών από κάθε προηγούμενη διοργάνωση, ολοκληρώθηκε ο 4ος Spetses mini Marathon. Για τρεις ημέρες (10-12 Οκτωβρίου) οι ηλιόλουστες Σπέτσες υποδέχτηκαν περισσότερους από 10.000 επισκέπτες και πάνω από 5.000 αθλητές, οι οποίοι έζησαν στους ρυθμούς της διοργάνωσης που πλέον είναι αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη στην Ελλάδα εκτός αστικών κέντρων. Το 4ο Spetses Mini Marathon, με διοργανωτή την εταιρεία Communication Lab πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Δήμου Σπετσών και προσέλκυσε 10.000 επισκέπτες στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού.

Στις Σπέτσες, βρέθηκαν ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και επαγγελματίες αθλητές διεθνούς βεληνεκούς όπως οι Σπύρος Γιαννιώτης, Περικλής Ιακωβάκης, Σοφία Μπεκατώρου, Αθανασία Τσουμελέκα, Γιάννης Δρυμωνάκος και Χρήστος Μποφίλιος, αλλά και ερασιτέχνες δρομείς από αρκετές χώρες. Ξεχωριστή αναφορά αξίζει η παρουσία των Παραολυμπιονικών, Αλέξανδρου Ταξιλδάρη και Μάκη Καλαρά καθώς και του Χρήστου Κωσταντακόπουλου που εκπροσώπησαν τον «Περπατώ» (Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα).

Όπως κάθε χρόνο βέβαια, την «ψυχή» της διοργάνωσης αποτέλεσαν οι 300 Σπετσιώτες εθελοντές, οι οποίοι με τη διάθεσή και το κέφι τους υποστήριξαν τη διοργάνωση και συνέβαλαν καθοριστικά στην θερμή φιλοξενία όλων των επισκεπτών.

Σχολιάζοντας την επιτυχία του αγώνα, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη, δήλωσε: «Περιμέναμε ότι ο φετινός Spetses mini Marathon, θα ήταν ο μεγαλύτερος και ο καλύτερος μέχρι σήμερα. Είναι αλήθεια όμως ότι οι συμμετοχές και οργανωτική ροή του τριημέρου ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Το μήνυμα “Νίκη είναι η συμμετοχή” αποδείχτηκε απόλυτα ταιριαστό για μια εκδήλωση – γιορτή, που θα θυμόμαστε για καιρό.



Το 4ο Spetses mini Marathon επιβεβαίωσε ότι έννοιες όπως ο εθελοντισμός, η συμμετοχή και η συνεργασία μπορούν να αποτελέσουν στέρεο θεμέλιο για κάθε υγιή κοινωνική πρωτοβουλία. Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά όλους τους Σπετσιώτες που για μια ακόμα χρονιά πρόβαλαν το καλύτερο πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας, αγκαλιάζοντας τη διοργάνωση που πλέον καθιερώνεται διεθνώς ως θεσμός».

Το Σάββατο, 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο αγώνας δρόμου 10 χλμ. Στις γυναίκες την κορδέλα του τερματισμού έκοψε η Πρωταθλήτρια Τριάθλου Ντενίζ Δημάκη και στους άνδρες ο Πρωταθλητής Κώστας Πούλιος.

Την Κυριακή, 12 Οκτωβρίου το αγωνιστικό σκέλος κορυφώθηκε με τη διεξαγωγή των αγώνων 5 και 25 χλμ. Νικήτρια στα 5 χλμ. για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ρόη Δανάλη Αποστολοπούλου, ενώ στους άνδρες ο Έλληνας Πρωταθλητής μεσαίων αποστάσεων, Κώστας Νακόπουλος, ένθερμος υποστηρικτής του Spetses mini Marathon, τερμάτισε πρώτος για 4η συνεχή χρόνια! Στα 25 χλμ. μία ιδιαίτερα κουραστική αλλά ταυτόχρονα μαγευτική διαδρομή, πρώτος αναδείχτηκε ο Γιώργος Βαλαβάνης και πρώτη γυναίκα η Πόπη Αστροπεκάκη.



Ειδική Βράβευση πραγματοποιήθηκε για τις εταιρικές ομάδες. Πρώτη στην κατάταξη ήταν η ING Running Team, η ομάδα του Χρυσού Χορηγού του Spetses mini Marathon. Ακολούθησαν η -επίσης χορηγού εταιρείας- Holmes Place Running Team και η Dolphin Capital Partners.

Οι δύο διαδρομές του κολυμβητικού αγώνα, 3 και 5 χλμ. διεξήχθησαν το Σάββατο, 11 Οκτωβρίου προσελκύοντας το έντονο ενδιαφέρον τόσο των επισκεπτών, όσο και των συμμετεχόντων καθιστώντας τη διοργάνωση, το μεγαλύτερο κολυμβητικό αγώνα ανοιχτής θάλασσας στην Ευρώπη, με βάση τις συμμετοχές.

Στην απόσταση των 3.000 μ. (Κόστα-Σπέτσες) νικητής αναδείχτηκε ο Νίκος Σημαντήρας στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες πρώτευσε η Κατερίνα Γκιόνη. Στα 5.000 μ. (Σπέτσες-Κόστα-Σπέτσες) τη νίκη σε άνδρες και γυναίκες κατέκτησαν ο Λάμπρος Βέργος και η Εμμανουέλα Κυριαζοπούλου αντίστοιχα.

Ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση του 4ου Spetses mini Marathon έδωσαν τα παιδιά, από την πρώτη μέρα και τον παιδικό κολυμβητικό αγώνα μέχρι τον αγώνα δρόμου των 1.000 μ. για μαθητές δημοτικού και το «My 1st Spetses mini Marathon».



Χρυσός Χορηγός του Spetses mini Marathon, για 4η συνεχή χρονιά ήταν η ING Ελλάδος που συμμετείχε με πολυπληθή ομάδα αθλητών που γέμισαν το νησί με «πορτοκαλί» χαμόγελα. Telecoms Provider ήταν η WIND για τέταρτη χρονιά η οποία φέτος ανέλαβε την ενέργεια Run for a Cause προσφέροντας την δυνατότητα στους συνδρομητές της που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση να επιλέξουν κοινωφελή ιδρύματα που θα ενισχύσει η εταιρεία. Ξεχωριστό στιγμιότυπο αποτέλεσε η εκκίνηση των 5 χλμ. με αμέτρητα μπαλόνια WIND να στολίζουν τον Σπετσιώτικο ουρανό. Χορηγός αθλητικού υλικού ήταν η PUMA, η οποία με σύνθημα το “Forever Faster”, έκλεψε τις εντυπώσεις με την συμμετοχή κορυφαίων αθλητών όπως του Περικλή Ιακωβάκη και της Ελένης Πετρουλάκη. Επίσης, παρέδωσε δώρα PUMA στους διακριθέντες των αγώνων που ανέβηκαν στο βάθρο απονομών.

Οι νικητές είχαν την τύχη να παραλάβουν κι από ένα ζευγάρι αθλητικά γυαλιά Zerorh+ από την εκπρόσωπο της εταιρείας οπτικών Βαϊράμογλου, κυρία Σμαράγδα Παπαδάκη.

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν η SPORTDAY και ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube