Όπως διαβάσατε νωρίτερα η Ρόμα προχώρησε σε μία πολύ ουσιαστική προσθήκη. Η συμφωνία της με τον Ράμον Ροντρίγκεθ Βερδέχο ή αλλιώς Μόντσι τις ανοίγει νέες πόρτες αφού ο 47χρονος έχει αποδείξει πως είναι μετρ στον αγωνιστικό σχεδιασμό και στην ανακάλυψη ταλέντων. Στα «ατού» του είναι τόσο οι αγορές όσο και οι πωλήσεις αφού στο πρόσφατο παρελθόν έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετά deal τα οποία έκαναν την διοίκηση της Σεβίλλης να τρίβει τα χέρια της.

Ας δούμε λοιπόν τα highlights του:


Το 2002 η Σεβίλλη ανακοίνωσε την απόκτηση του Βραζιλιάνου μπακ, Ντάνι Άλβες, από την Μπαΐα έναντι μόλις 480.000 ευρώ. Έξι χρόνια αργότερα ο παίκτης μετακόμισε στο «Καμπ Νου», με την Μπαρτσελόνα να βγάζει από τα ταμεία της λίγο περισσότερα από 30εκατ. ευρώ.



Ένα χρόνο αργότερα ο Μόντσι «χτύπησε» τον επιθετικό Σάο Πάουλο, Ζούλιο Μπαπτίστα, δαπανώντας περίπου 3 εκατ. ευρώ. Αφού το «Τέρας», όπως τον αποκαλούσαν, έβγαλε τα λεφτά του στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», η Ρεάλ Μαδρίτης χτύπησε την πόρτα και τον απέκτησε έναντι 17.5 εκατ. ευρώ.



Το 2004 ο αθλητικός διευθυντής της Σεβίλλης έδωσε το «οk» για την απόκτηση του Αντριάνο από την Κοριτίμπα. Η ομάδα της Ανδαλουσίας χρειάστηκε να ξοδέψει σχεδόν 2 εκατ. ευρώ όμως έξι χρόνια αργότερα η Μπαρτσελόνα της έδωσε 8.3 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Δύο χρόνια μετά ο Μόντσι βρήκε λαβράκι από την αγορά της Αργεντινής. Ο λόγος για τον Φεντερίκο Φάτσιο που αποκτήθηκε από την άσημη Φέρο Καρίλ, που έβαλε στα ταμεία της 700.000 ευρώ. Μετά από 8 χρόνια στην Σεβίλλη κι αφού φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού η Τότεναμ «έσκασε» σχεδόν 9εκατ. ευρώ για να τον πάρει στο Λονδίνο.



Το 2006 ο Μόντσι πήρε έναν σχετικά φτασμένο παίκτη, αφού ο Κρίστιαν Πόουλσεν είχε ήδη καλά ένσημα. Πάντως ακόμη και τον Δανό μέσο τον, οποίο πήρε ελεύθερο από την Σάλκε, βρήκε την «φόρμουλα» να τον μοσχοπουλήσει έναντι 8.5εκατ. ευρώ στην Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2008.



Το ίδιο καλοκαίρι με αυτό που αποχώρησε ο Πόουλσεν, έφυγε και ο Σεϊντού Κεϊτά. Ο μέσος από το Μάλι υπέγραψε στην Σεβίλλη από την Λανς (3.5εκατ.ευρώ) και σε μόλις μία χρονιά εκτίναξε την αξία του με την… γνωστή πελάτισσα Μπαρτσελόνα να τον κάνει δικό της βγάζοντας 12εκατ. ευρώ από τα ταμεία της.



Το 2012 η ομάδα της Ανδαλουσίας έβγαλε κέρδος και από την πώληση του Μάρτιν Κάσερες. Ο Ουρουγουανός στόπερ αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα το 2011 αντί 2.5 εκατ. ευρώ και τον επόμενο Ιούνιο μετακόμισε στην Γιουβέντους έναντι 7εκατ. ευρώ!



Χρόνο με τον χρόνο τα χρήματα που έμπαιναν στα ταμεία της ομάδας αυξάνονταν. Έτσι, η Σεβίλλη μπορούσε να κάνει μεγαλύτερα ανοίγματα και το ρίσκο της βγήκε. Το 2009 ο Μόντσι έδωσε την συγκατάθεσή του για την απόκτηση του Άλβαρο Νεγρέδο από την Ρεάλ αντί 13.5 εκατ. ευρώ. Ο Ισπανός φορ «κούμπωσε» άψογα στη νέα του ομάδα και μετά από τέσσερα χρόνια οι Άραβες της Σίτι τον πήραν στο Μάντσεστερ δαπανώντας 22εκατ. ευρώ.



Το 2013 ήρθε η ώρα να αποχωρήσει απ’ την Σεβίλλη το πολυεργαλείο της μεσαίας γραμμής, Γκάρι Μεδέλ. Ο Χιλιανός είχε αποκτηθεί το 2011 από την Κατόλικα (2.6 εκατ.) και δύο χρόνια αργότερα μετακόμισε στην Premier League για λογαριασμό της Κάρντιφ με 11 εκατ. ευρώ. Το ίδιο καλοκαίρι τα ταμεία γέμισαν χρήμα και από την πώληση του Τζοφρί Κοντογκμπιά, με την Μονακό να προσφέρει σχεδόν 18εκατ. ευρώ για έναν παίκτη που την προηγούμενη χρονιά είχε αποκτηθεί έναντι 3.5 εκατ. ευρώ από τη Λανς.



Το 2014 ο Μόντσι είδε την Μπαρτσελόνα να βγάζει περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της για να κάνει δικό της τον Ιβάν Ράκιτιτς. Θέλετε να μάθετε με πόσα αποκτήθηκε ο Κροάτης από την Σεβίλλη το 2010; Με μόλις 2εκατ. ευρώ αφού ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας της Ανδαλουσίας τον είχε βάλει στο μάτι και «χτύπησε» όταν το συμβόλαιό του με την Σάλκε κόντευε να λήξει.



Οι μεγάλες πωλήσεις του Μόντσι ολοκληρώθηκαν το 2015. Kάρλος Μπάκα και Αλέις Βιδάλ χαιρέτησαν το «Σάντσεθ Πιθχουάν» αφήνοντας προίκα στην Σεβίλλη ύψους 40 εκατ. ευρώ. Ο Κολομβιανός επιθετικός που πέτυχε σε δύο χρονιές 50 τέρματα είχε αποκτηθεί από την Μπριζ το 2013 κι αποχώρησε για την Μίλαν (26εκατ.ευρώ). Ο Ισπανός αμυντικός, που είχε περάσει και από τον Πανθρακικό, αποκτήθηκε το 2014 από την Αλμερία ως λύση ανάγκης για τα μετόπισθεν με λιγότερα από 3εκατ. ευρώ και παραχωρήθηκε στην Μπαρτσελόνα έναντι 14 εκατ.ευρώ.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube