Και το όνομα αυτού Μανώλης Γλέζος! Πρώτος σε όλες τις κατηγορίες έκανε το repeat με την πρωτιά σε μονά ανδρών, διπλά ανδρών και διπλά μικτά σε μία διοργάνωση που μόνο εύκολη δεν χαρακτηρίζεται με το ταμνπλώ της να περιλαμβάνει πολλά καλά ονόματα της ελληνικής τενιστικής σκηνής...

Εμείς ενδεικτικά στο αντρικό ταμπλώ θα σας αναφέρουμε εκτός από το Γλέζο, τη συμμετοχή του Νίκου Κόκκοτα, του Πιερ Μπισμπίκου, του Γιάννη Ανδρουτσέλη, του Τόμμυ Ανδρουτσέλη, του Αλέξη Δήμα, του Βασίλη Βεντουρή, του Γιώργου Καραγιάννη και τουλάχιστον 10 ακόμα γνωστών ονομάτων στους τενιστικό κοινό.

Το επίπεδο όμως ήταν υψηλότερο φέτος και στο γυναικείο ταμπλό με τις Βερονίκη Γιορταμή, Μαριέλλα Ασημάκου, Αγγελική Πρεζάνη, Έλενα Μπουζώνη αλλά και τη Νόρα Τσεκούρα που αγωνίστηκε μόνο στα διπλά μικτά όμως. Και αν πρέπει να βγάλουμε πρωταγωνιστή και στις σχολές, αυτή φέτος ήταν σίγουρα η Γυμναστική Ακαδημία (ΤΕΦΑΑ) με την πρώτη 3άδα των ανδρών και την πρώτη των γυναικών να προέρχονται από εκεί.

Πάμε να δούμε όμως τι έγινε στους χθεσινούς μεγάλους τελικούς. Στον τελικό των ανδρών μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ο Γλέζος έδειξε απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο πως είναι ακόμα εδώ έστω και αν τον τελευταίο καιρό έχουν μειωθεί οι συμμετοχές του σε σημαντικές διοργανώσεις. Επικράτησε του Κόκκοτα με σκόρ 6-3, 2-6, 10-6 (TB) se έναν αγώνα ακατάλληλο για καρδιακούς.

Ο Κόκκοτας ξεκίνησε σταθερά αλλά στην πορεία του πρώτου σετ υπέπεσε σε αβίαστα λάθη απέναντι στο Γλέζο ο οποίος διαχειρίστηκε άψογα τις δυνάμεις του αλλά και την αστάθεια του αντιπάλου του σε κρίσιμα σημεία. Αντίθετα, στο δεύτερο σετ αν και ο Γλέζος ξεκίνησε με break και ένα γρήγορο 2-0, o Κόκκοτας έμοιαζε σαν να αφυπνίστηκε και σαν σίφουνας τέλειωσε το σετ με 6-2 αποδίδοντας σ’αυτό το διάστημα εξαιρετικό τένις και αξιοποιώντας το γνωστό του υπερηχητικό σερβίς.

Στο tiebreak ο Γλέζος προηγήθηκε με ένα γρήγορο 4-1 και δεν έχασε ποτέ το προβάδισμά του και παρά το γεγονός ότι έπαιξε τους τελευταίος πόντους τραυματίας, κατάφερε με τη ψυχή του να πάρει μία σπουδαία νίκη. Νωρίτερα, στον μικρό τελικό της κατηγορίας, ο Πιερ Μπισμπίκος επικράτησε του Αλέξη Δήμα με σκορ 6-2, 6-2 επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί απέναντι όμως σε έναν πάρα πολύ καλό αντίπαλο, και τον περσινό τρίτο – ας μην ξεχνάμε.

Στα μονά γυναικών, η Γιορταμή επικράτησε 6-0, 6-2 της Μαριέλας Ασημάκου σε μία επανάληψη του περσινού τελικού αλλά με την πρώτη να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και να αγωνίζεται με ιδιαίτερη αξιοπιστία στο σερβίς της. Ανέβηκε και πάλι στο 1ο σκαλί του βάθρου και αυτό αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία φυσικά για την ίδια. Η Ασημάκου αν και ιδιαίτερα έμπειρη στην διοργάνωση, έχασε την ευκαιρία να ισορροπήσει το παιχνίδι από την αρχή και στον ψυχολογικό τομέα και έδειξε να απογοητεύτηκε και να μην το πίστεψε.

Στα διπλά των ανδρών οι πιο έμπειροι παίχτες ίσως της διοργάνωσης, τα αδέρφια Ανδρουτσέλη, έχοντας αποκλείσει στον ημιτελικό τους Βεντουρή και Δήμα μετά από έναν έξοχο αγώνα, δεν τα κατάφεραν απέναντι σε Γλέζο και Μπισμπίκο. Πολλοί πόνταραν στη χημεία των πρώτων, όμως εδώ που τα λέμε και οι δεύτεροι ...δεν είναι η πρώτη φορά που αγωνίζονται μαζί! Το θέαμα ήταν εξαιρετικό και το σκορ θα μπορούσε να είναι και πιο ψηλό από το τελικό 6-2, 6-2 με βάση την απόδοση των παιχτών.

Τέλος, στα διπλά μικτά, οι Καραγιάννης – Πρεζάνη έχοντας αποκλείσει σε έναν πολύ καλό ημιτελικό τους Αγαζάνη – Ασημάκου, είχαν δύσκολο έργο απέναντι σε Γλέζο – Τσεκούρα και το τελικό σκορ ήταν 6-1, 6-3 αφήνοντας μία γλυκιά γεύση και στα δύο ζευγάρια που ούτως ή άλλως συμμετείχαν για την ευχαρίστηση του αθλήματος στη συγκεκριμένη κατηγορία (λόγω της φύσης της).

Στα χορηγικά θέματα, μέγας χορηγός το σοκολατούχο γάλα N’JOY που έχει συνδεθεί τόσο στενά με την φοιτητική κοινότητα εδώ και πολλά χρόνια.

Απλός χορηγός συνεχίζει να είναι η εταιρία αθλητικής ένδυσης και υπόδησης FILA που έχει αποδείξει περίτρανα στην Ελλάδα πως είναι πάντα δίπλα σε όλες τις μεγάλες εγχώριες διοργανώσεις του τένις.

Η MANTIS για 2η συνεχόμενη σεζόν στέκεται υποστηρικτής του N’JOY UNI-Tennis στον τομέα της μπάλας και συνεχίζει να βαδίζει πάνω στην στρατηγική υποστήριξης των σημαντικών διοργανώσεων.

Οι αθλητές ξεδίψασαν με νερό ΚΟΡΠΗ, που αποτελεί χορηγό επίσης για 2η συνεχόμενη σεζόν και παράλληλα πήραν φτερά όπως και στα άλλα αθλήματα του Ν’JOY Unileague (Minifootball και basket) εδώ και τόσα χρόνια, από το άφθονο RED BULL!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube