Ιντιάνα Πέισερς και Μέμφις Γκρίζλις δίχως προβλήματα άφησαν πίσω τους Πόρτλαντ Μπλέιζερς και Χιούστον Ρόκετς, εξαιτίας των εμφανίσεων του Ντέσμοντ Μπέιν για τις «αρκούδες» όσο και του Οσέι Μπρισέτ για τους φιλανίστ των τελικών του 2000.

Ο Ντέσμοντ Μπέιν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην νίκη των Μέμφις Γκρίζλις επί των Χιούστον Ρόκετς με 122-98 σε μία αναμέτρηση που επί της ουσίας ποτέ οι γηπεδούχοι την διεκδίκησαν με αξιώσεις.

Το τελικό αποτέλεσμα σηματοδοτεί την ανωτερότητα των Γκρίζλις από το πρώτο λεπτό και ανεβαίνουν στην δεύτερη θέση της δυτικής περιφέρειας με ρεκόρ 48-23 και περιμένουν διακαώς τα play-offs ώστε να αποδείξουν την αξία τους στο υψηλότερο επίπεδο. Από την άλλη πλευρά, οι Ρόκετς κοιτούν το επερχόμενο draft.

Ο Μπέιν σκόραρε 24 πόντους, μοίρασε 7 τελικές πάσες και πραγματοποίησε 3 κλεψίματα. Εξίσου σημαντική συνεισφορά είχε ο Ντίλον Μπρούκς με 20 πόντους και 4 ριμπάουντ στην επικράτηση της ομάδας του με 122-98. Οι «ρουκέτες» είχαν για κορυφαίο τον Ντένις Σρούντερ με 17 πόντους.



Στον έτερο αγώνα της βραδιάς οι Ιντιάνα Πέισερς δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλήμα απέναντι στους Πόρτλαντ Μπλείζερς με 129-98, αφού ο Οσέι Μπρισέτ «καθάρισε την μπουγάδα».

Ο Καναδός γκαρντ-φόργουορντ με μία εξαιρετική στατιστική των 24 πόντων και 9 ριμπάουντ οδήγησε το σύνολο του Ρικ Καρλάιλ στην επικράτηση σε μία σεζόν που λογίζεται έτσι κι αλλιώς αδιάφορη. Από τους Μπλέιζερς ξεχώρισε ο Τζος Χαρτ με 26 πόντους και μία γενικότερα μεστή παρουσία στο παρκέ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube