Μπορεί η εικόνα να δικαιώνει τον Λεμπρόν Τζέιμς για τα φρικτά παράπονα που εξέφρασε δημόσια, ωστόσο το ΝΒΑ δικαίωσε τους διαιτητές του αγώνα και το Replay Center για την απόφαση να μετρήσουν ως δίποντο και όχι ως τρίποντο το σουτ του στα 2,3’’ πριν το τέλος του αγώνα των Λέικερς με τους Τίμπεργουλβς στη Μινεσότα, με το σκορ στο 107-104.

Το Last Two Minute Report, δηλαδή η έκθεση που δημοσιοποιεί το ΝΒΑ κρίνοντας τις διαιτητικές αποφάσεις στα δύο τελευταία λεπτά κάθε αγώνα, αναφέρει πως σωστά δεν άλλαξε η αρχική απόφαση των διαιτητών να κατακυρώσουν το σουτ ως δίποντο.

«Το εύστοχο σουτ του Λεμπρόν Τζέιμς αρχικά μετρήθηκε ως δίποντο από τους διαιτητές. Μετά από εξέταση του Replay Center, δεν ήταν ξεκάθαρο ότι η απόφαση των διαιτητών ήταν λανθασμένη και έτσι δεν υπήρχε βάση για να αλλάξει η απόφαση των διαιτητών. Όταν ο Τζέιμς σηκώνεται στις μύτες για να σουτάρει, το replay δείχνει ότι το δεξί του πόδι πηγαίνει προς τα μπροστά και έτσι το μπροστινό μέρος του παπουτσιού του ακουμπά την γραμμή των τριών πόντων. Για να μετρήσει ως τρίποντο ένα σουτ, ο παίκτης δεν πρέπει να ακουμπήσει τη γραμμή σε καμία στιγμή μέχρι να εκτελέσει το σουτ», αναφέρει η έκθεση.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube