Πολυτιμότερος παίκτης για τη σεζόν 2021/22 στο NBA αναδείχθηκε επίσημα τα ξημερώματα ο Νίκολα Γιόκιτς.

Ο Σέρβος σέντερ των Νάγκετς έγινε ο τρίτος παίκτης που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο σε δύο σερί σεζόν, μετά τους Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, Λάρι Μπερντ, Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, Στεφ Κάρι, Τιμ Ντάνκαν, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Μάτζικ Τζόνσον, Μάικλ Τζόρνταν, Μόουζες Μαλόουν, Στιν Νας και Μπιλ Ράσελ.

Ο Γιόκιτς συγκέντρωσε 875 πόντους (65 τον είχαν ως πρώτη επιλογή) από τους 100 αθλητικογράφους και Μέσα σε παγκόσμια κλίμακα.

Δεύτερος ήταν ο Τζοέλ Εμπίντ με 706 πόντους (26 τον είχαν ως πρώτη επιλογή) και τρίτος ο «δικός μας» Γιάννης Αντετοκούνμπο με 595 (9 τον είχαν ως πρώτη επιλογή), ενώ ακολούθησαν ο γκαρντ των Σανς Ντέβιν Μπούκερ και ο σταρ των Μάβερικς Λούκα Ντόντσιτς.



Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι πρώτοι και οι τέσσερις της πεντάδας για το βραβείο MVP είναι διεθνείς παίκτες, καθώς ο Γιόκιτς είναι Σέρβος, ο Εμπίντ Καμερουνέζος και ο Αντετοκούνμπο από την Ελλάδα, με τον Ντόντσιτς που συμπληρώνει την πεντάδα να κατάγεται από την Σλοβενία.

Παράλληλα, ο Γιόκιτς έγινε ο δεύτερος Ευρωπαίος παίκτης που κερδίζει το βραβείο περισσότερες από μία φορά, ακολουθώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που είχε κερδίσει συνεχόμενα τις σεζόν 2018/19 και 2019/20.

Ο Γιόκιτς, ο οποίος έχει παίξει τέσσερις φορές σε All-Star game, θα λάβει ένα αναμνηστικό βραβείο στην 75η επέτειο του NBA, πέρα από το αντίστοιχο αναμνηστικό από τη χορηγό εταιρεία της διάκρισης στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube