Και οι τέσσερις έγιναν… δύο. Louisville και Michigan εξασφάλισαν την πρόκριση στον τελικό του Final 4 του NCAA, που θα γίνει τα ξημερώματα της Τρίτης στο «Georgia Dome» της Ατλάντα, όπως και οι δύο ημιτελικοί.

Οι Cardinals, αν και βρέθηκαν στο -12 στην τρίτη περίοδο, επικράτησαν 72-68 των Shockers του πανεπιστημίου της Wichita που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν μία ακόμη έκπληξη. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο, που είχε και το καλύτερο ρεκόρ (34-5, 14-4 στην Big East) στηρίχτηκε στους Ρας Σμιθ και Λιουκ Χάνκοκ που είχαν 21 και 20 πόντους αντίστοιχα και θα διεκδικήσει τον πρώτο της τίτλο μετά το 1986. Ο Κλίντονι Έρλι με 24 πόντους και 10 ριμπάουντ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για την τους ηττημένους που συμμετείχαν σε Final 4 για πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια. Μεταξύ των θεατών ήταν και ο Κέβιν Γουέρ, που είχε υποστεί στο προηγούμενο παιχνίδι της ομάδας του έναν φρικιαστικό τραυματισμό. Ο 20χρονος γκαρντ, που είχε υποστεί συντριπτικό κάταγμα στην κνήμη, παρακολουθούσε το ματς από αναπηρικό καροτσάκι και στο τέλος πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του.

Το Michigan επιβλήθηκε με 61-56 του Syracuse στον δεύτερο ημιτελικό και θα διεκδικήσει τον τίτλο για πρώτη φορά μετά το 1989. Ο Τιμ Χάρνταγουεϊ τζούνιορ, γιος του Τιμ Χάρνταγουεϊ που έκανε μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ, ήταν ο κορυφαίος των Wolverines με 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ 10 πόντους και 6 ριμπάουντ είχε ένα ακόμη… βλαστάρι άλλοτε σταρ του ΝΒΑ, ο Γκλεν Ρόμπινσον ο τρίτος. Οι πορτοκαλί του Syracuse, που είχαν να εμφανιστούν σε Final 4 από το 2003, όταν με ηγέτη τον Καρμέλο Άντονι είχαν πάρει τον τίτλο, είχαν κορυφαίο τον Σι Τζέι Φερ με 22 πόντους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube