Δείπνα εμπνευσμένα από τις τράπεζες των Ιερών αγιορείτικων Μονών, γαστρονομικοί περίπατοι ανάμεσα σε βυζαντινά μνημεία και σε καταστήματα με μοναστηριακά είδη, παρουσιάσεις γαστρονομικών βιβλίων αφιερωμένων στην αγιορείτικη μαγειρική, οινο-περιηγήσεις και παρουσιάσεις αγιορείτικων οίνων, γέμισαν τις βραδιές της τρίτης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του Mount Athos Area Kouzina με τίτλο «Η Μοναστηριακή Κουζίνα», η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ουρανούπολης / Αμμουλιανής από τις 26 μέχρι και τις 31 Μαϊου.
Αυστριακοί και Γερμανοί εκπρόσωποι Τύπου ξεναγήθηκαν εντός και περιμετρικά της Αθωνικής Πολιτείας, η οποία αποτέλεσε το επίκεντρο της προσοχής τους.
Η γιορτή ξεκίνησε από την Ουρανούπολη, όπου επισκέπτες πραγματοποίησαν πολιτιστικο-γαστρονομικούς περιπάτους και συνεχίσθηκε στο «restaurant Καμάρες» του Eagles Palace Hotel & Spa. Εκεί, ο Μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός και ο chef Ηλίας Γκότσης μαγείρεψαν εκπληκτικό ψάρι με λαχανικά, ψήνοντάς το σε αυθεντικό νταβά με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο. Ιδιαίτερο ήταν όμως και το μοναστηριακό μενού του «restaurant Skites Bungalows» αλλά και εκείνο των «Kritikos Gallery & Restaurants», μέσω των οποίων οι chef Γιάννης Σαρρής και Γιάννης Κρητικός ανέδειξαν τη χρήση των τοπικών προϊόντων μέσα από λιτές συνταγές και αυθεντικά αγιορείτικα πιάτα. Δεκάδες επισκέπτες έδειξαν έμπρακτο ενθουσιασμό, δοκιμάζοντας τους εξαίρετους γευστικούς συνδυασμούς που δημιουργεί η γη και η θάλασσα.
Διαβάστε περισσότερα στο www.driveandtravel.gr