Παρά το γεγονός ότι στο κομμάτι που αναλογεί στην πολιτεία, η «Ολιστική Μελέτη» των FIFA/UEFA έχει ήδη νομοθετηθεί με την ψήφιση του αθλητικού νόμου πριν από λίγες ημέρες (και ενώ όλες οι υπόλοιπες προτάσεις της Ολιστικής Μελέτης αφορούν αποκλειστικά τα εσωτερικά του ποδοσφαίρου και αρμόδια είναι μόνο η Γ.Σ. της ΕΠΟ), ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης πήρε πρωτοβουλία και διοργανώνει για την Τετάρτη 7 Ιουλίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, α) ενημέρωση βουλευτών για το… περιεχόμενο της Ολιστικής Μελέτης, β) συζήτηση για τα προβλήματα, τις παθογένειες και τις προοπτικές του ελληνικού ποδοσφαίρου και, γ) κατάθεση προτάσεων εκ μέρους των μελών της Επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (Πέμπτη 1/7), κατόπιν πρότασης του υφυπουργού Αθλητισμού, η Βουλή προσκάλεσε για να παραστούν σε αυτή τη συνεδρίαση και τις UEFA/FIFA, την ΕΠΟ και την Super League.

Πριν από αυτό, ωστόσο, οι FIFA/UEFA είχαν επικοινωνήσει με τον Λευτέρη Αυγενάκη και του ζήτησαν συνάντηση, αλλά για άλλο λόγο: Η συνάντηση θα ήταν για τις παρεμβάσεις του υφυπουργού Αθλητισμού στο ποδόσφαιρο, μέσω των διατάξεων του νέου αθλητικού νόμου που ήδη ψηφίστηκε. Παρεμβάσεις, για τις οποίες στην πρόσφατη Γ.Σ. της ΕΠΟ έγινε πολύς λόγος, με διάφορες Ενώσεις να διαμαρτύρονται προς τις διεθνείς συνομοσπονδίες ότι κάθονται και κοιτούν τον Αυγενάκη και δεν αντιδρούν δυναμικά!

Η συνάντηση υποτίθεται θα γίνει εντός του πρώτου 15ημέρου του Ιουλίου, παρουσία της ΕΠΟ, όμως με το να τους προσκαλέσει ο υφυπουργός Αθλητισμού στη Βουλή να μιλήσουν για την Ολιστική Μελέτη, καθιστά αμφίβολο αν θα δεχτεί να κάνει ξεχωριστή συνάντηση για να μιλήσουν για τις διατάξεις του νόμου που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο.

Άλλωστε, σε ένα τέτοιο ραντεβού που είχε κλειστεί τον περασμένο Γενάρη, ο Αυγενάκης τους το ακύρωσε την τελευταία στιγμή και εν συνεχεία δεν έγινε ποτέ…

Να σημειωθεί ότι τα κυριότερα θέματα που θέλουν να θέσουν οι ποδοσφαιρικές αρχές προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, είναι μεταξύ άλλων:

1.Να μην ισχύει το όριο ηλικίας για να εκλεγείς στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, όπως δεν ισχύει για τις ΕΠΣ αλλά και για τους βουλευτές.

2.Να μην υπάρχει αναδρομική ισχύ στα όρια στις θητείες των μελών της Ε.Ε.

3.Οι εκλογές στις ΕΠΣ να γίνονται με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ και όχι με βάση τον εκλογικό κατάλογο της ΓΓΑ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube