Η προεπιλογή του Βελγίου για το Euro 2024 δεν έχει κάποια απουσία η οποία μας εκπλήσσει, με τον προπονητή των Βέλγων, Ντομένικο Τεντέσκο, να έχει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους εκτός απο τον Τιμπό Κουρτουά.

Αν και ο πορτέρο της Ρεαλ Μαδρίτης έχει επανέλθει πλήρως από τον σοβαρό τραυματισμό του (ενώ μάλιστα φημολογείται πως θα ξεκινήσει βασικός στον τελικό του Champions League απέναντι στη Ντόρτμουντ), δεν θα βρίσκεται στα γήπεδα της Γερμανίας. Κάτι τέτοιο, βέβαια, ήταν αναμενόμενο αφού ο Κουρτούα δεν έχει και τη καλύτερη δυνατή σχέση με τον ομοσπονδιακό τεχνικό του Βελγίου. Μάλιστα, τον περασμένο Ιούνιο τον χαρακτήρισε δημοσίως ψεύτη μέσω του X μετά από την απόφαση του Τεντέσκο να μην πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού ο 32χρονος τερματοφύλακας έπειτα και από την απόσυρση του πρώην αρχηγού, Εντέν Αζάρ.

Η τελική λίστα 26 ατόμων θα ανακοινωθεί μετά το φιλικό των Βέλγων εναντίον του Λουξεμβούργου στις 8 Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί πως η προεπιλογή αποτελείται από 25 ποδοσφαιριστές, οπότε θα προστεθεί άλλος ένας παίκτης για να ολοκληρωθεί η επίσημη 26αδα για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η αποστολή του Βελγίου:

Τερματοφύλακες: Καμίνσκι (Λούτον), Σελς (Νότιγχαμ Φόρεστ), Καστέλς (Βόλφσμπουργκ)

Αμυντικοί: Καστάνιε (Φούλαμ), Ντε Κάιπερ (Κλάμπ Μπριζ), Μουνιέρ (Τράμπζονσπορ), Ντεμπάστ (Άντερλεχτ), Φάες (Λέστερ), Τεάτ(Ρεν), Βερτόνχεν (Άντερλεχτ)

Μέσοι: Ντε Μπρόινε (Μαν.Σιτι), Μανγκαλά (Λιόν), Ονάνα (Έβερτον), Τίλεμανς (Άστον Βίλα), Βερμεέρεν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Βίτσελ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Βρανκς (Βόλφσμπουργκ)

Επιθετικοί: Μπακαγιόκο (Αϊντχόφεν), Καράσκο (Αλ Σαμπάμπ), Τροσάρ (Άρσεναλ), Ντοκού (Μαν.Σίτι), Λουκεμπάκιο (Σεβίλλη), Οπεντά (Λειψία), Ντε Κέτελαρε (Αταλάντα), Λουκάκου (Ρόμα)

Επιμέλεια: Βασίλης Βασιλειάδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube