Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν στα κανάλια Novasports! Τα αθλητικά κανάλια της Nova πιστά στην υπόσχεση τους να προσφέρουν στους συνδρομητές τους, «Όλα για την ομάδα σου», καθιερώνουν μια αθλητική ζώνη με τον τίτλο «Novasports Classic Zone» που θα προβάλλεται από τα Novasports 1 & Novasports 1 HD κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 12:30 καθώς και σε επανάληψη την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή στις 17:00. Ο δημοσιογράφος Βασίλης Κωνσταντόπουλος μας προσκαλεί στη δίωρη εκπομπή των αθλητικών καναλιών της Nova που μας προετοιμάζει για τους αγώνες που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί ή διεξήχθησαν σε αυτές τις ημερομηνίες στο παρελθόν.

Μέσα από το πλούσιο αρχείο των καναλιών Novasports, οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να ξαναθυμηθούν ή να παρακολουθήσουν και για πρώτη φορά, περισσότερους από 6.000 αγώνες ελληνικών ομάδων σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ παλαιοτέρων χρόνων. Στις οθόνες θα ξετυλιχτούν 12.000 ώρες αθλητικών αναμνήσεων και θα αναβιώσουν μοναδικές στιγμές και σπουδαίοι πρωταγωνιστές του παρελθόντος. Αγώνες που πλέον θεωρούνται κλασικοί είτε λόγω συνθηκών είτε λόγω… αναμνήσεων.

Το διήμερο 2-3 Νοεμβρίου το «μενού» έχει δύο ντέρμπι «αιωνίων» Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, με αφορμή το επικείμενο ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το Σάββατο 2/11 στις 19:30 για την 10η αγωνιστική της Super League. Επίσης στις 2 Νοεμβρίου θα αναβιώσουν στιγμές από αγώνα Πανιώνιος – Μαρούσι στο μπάσκετ και Μαρκόπουλο – Ολυμπιακός στο βόλεϊ Γυναικών. Την Κυριακή 3/11 οι συνδρομητές θα θυμηθούν παλιότερους αγώνες ΟΦΗ – Άρης και Πανηλειακός - Λάρισα για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Euroleague και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός για το βόλεϊ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της «Classic Zone» περιλαμβάνει:

Σάββατο 2 Νοεμβρίου
Ποδόσφαιρο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 06/04/1997
Ο Ολυμπιακός διασφάλισε ουσιαστικά τον τίτλο για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια με τη νίκη του με 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 18/04/2004
Η ισοπαλία με 2-2 κράτησε τον Παναθηναϊκό δύο πόντους μπροστά απ’ τον Ολυμπιακό, τέσσερις στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος στο δρόμο για την κατάκτηση του νταμπλ.

Μπάσκετ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΜΑΡΟΥΣΙ 01/12/2001
Δύο πρώην ομοσπονδιακοί προπονητές, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Κώστας Πετρόπουλος συγκρούονται σε ένα παραδοσιακό αθηναϊκό ντέρμπι του ελληνικού μπάσκετ.

Βόλεϊ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 04/02/2008 (ΓΥΝΑΙΚΩΝ)
Ένα σημαντικό ντέρμπι για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών του 2008 στο κυνήγι της ομάδας του Παναθηναϊκού στην κανονική περίοδο.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου
Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ – ΑΡΗΣ 20/11/2011
Με αφορμή την αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής θυμόμαστε το παθιασμένο ΟΦΗ-Άρης του 2011.
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ 05/11/1995
Δύο ομάδες που πλέον δεν αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία σε μια κλασική μονομαχία τους το 1995. Δείτε τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να αγωνίζεται με τη φανέλα του Πανηλειακού.

Μπάσκετ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΤΣΣΚΑ 09/11/2005
Λίγο πριν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Λοκομοτίβ Κούμπαν για την τέταρτη αγωνιστική της Euroleague, ξαναβλέπουμε το ματς του «τριφυλλιού» με την ΤΣΣΚΑ για την Euroleague του 2005.

Βόλεϊ
ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 07/03/2011
Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην Πυλαία. Η «Classic zone» πάει πίσω στο 2011 σ’ ένα ματς που έβαλε φωτιά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube