Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία σε όποια ηλικία κι αν είμαστε τα θυμόμαστε ακόμα.

Το άρωμα που φορούσε ο πρώτος μας έρωτας, το άρωμα της αγαπημένης μας σοκολάτας, η μυρωδιά που είχε το πρώτο μας αυτοκίνητο και η μυρωδιά που είχαν και έχουν τα αυτοκόλλητα της Panini μόλις σκίσει κάποιος το φακελάκι και φυσικά η αίσθηση του να συμπληρώνεις ένα άλμπουμ του FIFA World CUP.

Το να σκίζεις ένα φακελάκι που αγόρασες πριν λίγα λεπτά από το περίπτερο, να βλέπεις με αγωνία ποια αυτοκόλλητα σου έτυχαν, το ξεφύλλισμα των σελίδων μέχρι να βρεις τη σωστή σελίδα και το σωστό πλαίσιο και πολλές φορές η χρήση ενός χάρακα για να είναι πάντοτε ευθυγραμμισμένο το αυτοκόλλητο με το πλαίσιο ήταν και είναι στιγμή ιερή για έναν συλλέκτη. Eνα συμπληρωμένο άλμπουμ είναι σημείο αναφοράς όταν παρακολουθείς ένα ματς του παγκοσμίου πρωταθλήματος, αντικείμενο συζήτησης με την παρέα σου αλλά πάνω από όλα ένα συμπληρωμένο άλμπουμ είναι μια ποδοσφαιρική εγκυκλοπαίδεια την οποία θα ξεφυλλίζουμε 10 ή 15 χρόνια μετά για να θυμόμαστε με νοσταλγία εκείνο το παγκόσμιο πρωτάθλημα που μας έκανε και συγκινηθήκαμε, ξενυχτήσαμε, τσακωθήκαμε με τους κολλητούς μας για το αν εκείνο το πέναλτι ήταν ή όχι, κάναμε κοπάνα από το σχολείο ή τη δουλειά για να δούμε έναν κρίσιμο αγώνα.

Κάθε τέσσερα χρόνια νιώθουμε ότι είμαστε και πάλι στο προαύλιο του σχολείου, λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι και ανταλλάσουμε ή παίζουμε με τα αυτοκόλλητά μας. Το ποδόσφαιρο είναι πρωταγωνιστής και η Panini μέρος της παράδοσης, από τη δεκαετία του 1970, όπου το παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξήχθη στο Mexico με πρωταθλήτρια την Βραζιλία, η οποία είναι φέτος και ο διοργανωτής του Fifa World Cup 2014, μετά από 50 χρόνια και εμείς υπερήφανοι Eλληνες επειδή η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 32 καλύτερες ομάδες του κόσμου και είναι ένας από τους διεκδικητές του τροπαίου. Οι 693 φιγούρες που χρειάζεται το αυθεντικό άλμπουμ της Panini για να συμπληρωθεί θα γίνουν εμμονή για τον κάθε συλλέκτη. Πέρασαν 44 χρόνια από το Παγκόσμιο του Mexico αλλά όπως όλα τα πράγματα στην ζωή μας αλλάζουν έτσι και τα άλμπουμ της Panini τα οποία πέρα από τις παραδοσιακές αυτοκόλλητες φιγούρες οι συλλέκτες μπορούν επίσης να αποκτήσουν το online άλμπουμ αυτοκόλλητών της εάν συνδεθούν στη δικτυακή τοποθεσία www.Fifa.com/Stickeralbum, στην οποία μπορούν να ανεβάσουν τους μοναδικούς κωδικούς που βρίσκονται στο πίσω μέρος μερικών ειδικών αυτοκόλλητων. Η εικονική συλλογή θα εμφανιστεί στην οθόνη τους!

Ο χρόνος περνάει, αλλά η αυτοκολλητομανία παραμένει και εμπλέκει τις νέες με τις παλιές γενιές.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube