Σίγουρα ο αγώνας με τη Σοντρίσκε δεν μπορεί ν’ αποτελεί το πλέον ασφαλές δείγμα για τη δυναμικότητα της αντιπάλου του Παναθηναϊκού, μιας και η ομάδα που αντιμετώπισε την Κυριακή η Μπρόντμπι είναι από τις πλέον αδύναμες του φετινού πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν τομείς στους οποίους το «τριφύλλι» θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα, προκειμένου να διασφαλίσει όσο καλύτερο σκορ ενόψει ρεβάνς, στον πρώτο αγώνα.

Του Κώστα Μιαούλη

Φυσικά εκείνος που συγκεντρώνει όλα τα φώτα και δικαίως είναι ο Τεέμο Πούκι, που έχει σκοράρει ήδη έξι φορές στο πρωτάθλημα, αλλά υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα το «τριφύλλι». Η δυσκολία της ανάσχεσης του Φινλανδού έχει άμεση συνάρτηση με το στιλ παιχνιδιού του, μιας και ο βραχύσωμος Δανός δεν είναι μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που περιμένει να του έρθει η μπάλα για να κάνει το παιχνίδι. Είναι εκείνος που θα πάρει μπάλα πολλές φορές προκειμένου να δημιουργήσει καταστάσεις, θα τραβήξει την αντίπαλη άμυνα πάνω του για να βγουν οι υπόλοιποι σε θέση βολής. Υπό αυτή την έννοια δεν είναι εύκολη απόφαση να βάλεις κάποιον παίκτη πάνω του να τον ακολουθεί, μιας και αυτό μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερη σύγχυση.

Έχει άψογη συνεργασία με τον Γερμανό Μουχτάρ που θεωρητικά είναι το δεκάρι της ομάδας. Οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές αλλάζουν πολύ συχνά ρόλους και ο ένας γίνεται δημιουργός και ο άλλος φορ σε μία προσπάθεια να μπερδέψουν την αντίπαλη άμυνα. Αμφότεροι κινούνται πολύ δίχως την μπάλα με αποτέλεσμα να κινούνται συνεχώς και να παίρνουν επίκαιρες θέσεις, γύρω και μέσα στην αντίπαλη περιοχή, δημιουργώντας σύγχυση. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο γκολ απέναντι στη Σοντερίσκε, ο Πούκι βρέθηκε σε θέση βολής μετά από ασθενή επέμβαση του τερματοφύλακα. Την τριάδα της επίθεσης παίζοντας σαν παρτενέρ του Πούκι, στο 4-3-1-2 είναι ο Πολωνός Βίλτσεκ που είναι ένας πιο βαρύς επιθετικός, αλλά είχε ένα εξαιρετικό τελείωμα στη φάση του 3ου γκολ.

Πολύ σημαντικός στην ανάπτυξη του παιχνιδιού για τους Δανούς είναι και ο Χιουλσάγκερ που πατάει μέσα στην περιοχή πολλές φορές σαν κρυφός κυνηγός ή είναι εκείνος που θα πάρει την πρωτοβουλία προκειμένου να αναπτύξει το παιχνίδι. Είναι εξαιρετικά ικανός χειριστής της μπάλας και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, μιας και έχει ποικιλία στο παιχνίδι του, με πολλές κινήσεις, αλλά και σουτ εκτός περιοχής στο ρεπερτόριο του. Ο Πίρι είναι ο άλλος χαφ που πλαισιώνει τον αμυντικό χαφ Νόργκααρντ και ξέρει να αξιοποιεί πολύ καλά τους κενούς χώρους.

Η Μπρόντμπι παίζοντας με αυτές τις μικρές κοντινές πάσες προσπαθεί να επιτεθεί περισσότερο από τον άξονα, ενώ τα σουτ από την περίμετρο βρίσκονται μέσα στο ρεπερτόριο των παικτών της αντιπάλου του Παναθηναϊκού. Επίσης δείχνουν να προτιμούν την δεξιά μεριά για την ανάπτυξη τους και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που φαίνεται πώς το γήπεδο...γέρνει από την δεξιά πλευρά όπως αναπτύσσονται, με τον αρχηγό Γιόχαν Λάρσον να παίζει σε όλη την γραμμή. Προσοχή απαιτεί η Μπρόντμπι και στις στημένες φάσεις, αφού με μια πολύ ωραία κομπίνα ήρθε το δεύτερο γκολ από εκτέλεση κόρνερ και πρώτη κεφαλιά του Νόργκααρντ για τον ξεμαρκάριστο Χέρμανσον.

Το παιχνίδι της Λεωφόρου θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή μιας και η Μπρόντμπι μπορεί να μην αποτελεί το μεγαθήριο, αλλά είναι μια ομάδα που παίζει γρήγορα στον κενό χώρο, δεν συνηθίζει να σηκώνει την μπάλα ακόμα και στις σέντρες που συνήθως είναι χαμηλές σαν γυρίσματα και γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνες για τις αντίπαλες άμυνες. Είναι επιτακτική ανάγκη να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να σταματήσει κάποιον από τους τρεις σημαντικούς παίκτες της Μπρόντμπι (Πούκι, Μουχτάρ, Χιουλσάγκερ) και μάλλον την επιτήρηση του δεύτερου, θ’ αναλάβει ο Ζέκα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube