Εκκωφαντική επιστροφή στις νίκες για τον Ατρόμητο! Έχοντας μείνει τρεις αγωνιστικές μακριά από τη νίκη, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, κατάφερε να πάρει σημαντική νίκη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» επί της Athens Kallithea FC με σκορ 3-0 και να αναρριχηθεί στη βαθμολογία μετά από 9 αγωνιστικές στη Stoiximan Super League.

Μανσούρ, Τσιγγάρας και Αθανασίου τα γκολ για τους Περιστεριώτες, όσκαρ ατυχίας για την ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι που είχε τρία δοκάρια, χωρίς ωστόσο να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και έμεινε με πέντε βαθμούς στον πάτο της βαθμολογίας.

Toν Παναιτωλικό θα υποδεχθεί για την 10η αγωνιστική Athens Kallithea, δύσκολη αποστολή για τον Ατρόμητο που θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ στο Περιστέρι.


To ματς:

Χωρίς ρυθμό και ιδιαίτερο ρίσκο από τις δυο ομάδες η εκκίνηση του ματς στη Λεωφόρο με τον Κίνι να κάνει το πρώτο σουτ στο 4' για τον Ατρόμητο το οποίο ωστόσο δεν είχε τύχη και κατέληξε άουτ.

Οι γηπεδούχοι κατέγραψαν την πρώτη τους τελική στο 13' με το μακρινό σουτ του Ντιμπά να φεύγει πάνω από τα δοκάρια, ενώ δυο λεπτά αργότερα, ο Ουλντρίκις κέρδισε πέναλτι το οποίο καταλογίστηκε έπειτα από κόντρα που έγινε σε Μανσούρ και Κίνι στην κεφαλιά του. Ωστόσο όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο στο VAR δεν υπήρχε χέρι και το ματς συνεχίστηκε κανονικά.



Η ομάδα του Ντονάτι συνέχισε να πιέζει και στο 23' κατέγραψε νέα τελική με τον Ουλντρίκις να κάνει το πλασέ εκτός περιοχής και τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει, ενώ στο 30' ο Μανθάτης σε μια επίδειξη fair play δεν ζήτησε πέναλτι σε μια φάση που ανατράπηκε στην περιοχή.



Ο Ατρόμητος από το σημείο εκείνο και έπειτα πήρε τα ηνία του ματς και στο 35' έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Ουάρντα έκανε τη σέντρα ο Γιουμπιτάνα την κεφαλιά πάσα προς τον Μπάκου, αλλά δεν κατάφερε να γίνει κάτι με του αμυντικούς της Καλλιθέας να διώχνουν σε κόρνερ.



Από τη συγκεκριμένη φάση ο Ατρόμητος βρήκε γκολ με τον Μπάκου, μετά από κεφαλιά πάσα του Μανσούρ, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ.



Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τούς και στο 42' άγγιξαν το 0-1. Ο Ουάρντα σε φανταστική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο αφύλακτος Τσιγγάρας έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ.



Παρόμοια φάση και ένα λεπτό αργότερα για την Athens Kallithea η οποία έχασε σπουδαία στιγμή για να προηγηθεί. Από το λάθος του Κίνι, ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα και ο Χάνουσεκ με κεφαλιά στην απέναντι γωνία την έστειλε στο κάθετο του Χουτεσιώτη!



Λίγο πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο όμως, ο Ατρόμητος πήρε το προβάδισμα στο ματς από στατική φάση. Από το κόρνερ που εκτελέστηκε ο Μανσούρ, σκόραρε με κεφαλιά, αφήνοντας... άγαλμα τον Μπαραγάν για το 0-1!



Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι, πλησίασε στο 1-1, με τον Εντιαγέ σημαδεύει το δοκάρι με κεφαλιά.



H αλλαγή του Ντονάτι στο δεύτερο μέρος με τον Ντιμπά να δίνει τη θέση του στον Μερκάτι δεν έδωσε κάτι στην Athens Kallithea, αφού ο Ατρόμητος μπήκε αποφασισμένος για να τελειώσει το ματς.

Οι Περιστεριώτες στο 50' έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν το 0-2, με τον Τσιγγάρα να βρίσκει στην περιοχή τον αμαρκάριστο Γιουμπιτάνα, που απέναντι από τον Χουτεσιώτη έστειλε με πλασέ την μπάλα άουτ.

Όμως τρία λεπτά αργότερα, ο Τσιγγάρας, από παρ' ολίγον δημιουργός έγινε σκόρερ και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στον Ατρόμητο. Μετά από ωραία πάσα, ο Έλληνας χαφ, ξέφυγε από τον Μουτίνιο, έφερε την μπάλα στο αριστερό και με πλασέ στην κλειστή γωνία έκανε το 0-2!



Το μόνο που είχε από εκεί και πέρα να κάνει η Athens Kallithea ήταν να ρισκάρει προκειμένου να μπει γρήγορα στο ματς. Στο 57' η ατυχία των γηπεδούχων έφτασε... ταβάνι, αφού ο Ματίγιεβιτς είχε τρίτο δοκάρι για την ομάδα του.



Ως το τέλος του ματς ο Ατρόμητος διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά του και η Athens Kallithea και στην εκπνοή ο Αθανασίου, έβαλε με άψογο τελείωμα το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία!




MVP: Ένα σπουδαίο ματς από τον Χάρη Τσιγγάρα. Ο χαφ του Ατρομήτου στάθηκε εξαιρετικά στο παιχνίδι, τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι και πέτυχε ένα παλικαρίσιο τέρμα «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του.

Η σφυρίχτρα: Η διαιτησία του κυρίου Πολυχρόνη πέρασε απαρατήρητη, με μοναδικό σημείο που μας απασχόλησε να είναι η φάση στην οποία οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι και μετά από έλεγχο στο VAR ανακάλεσε, ορθώς την απόφασή τού.

Oι ενδεκάδες του ματς:

Athens Καλλιθέα: Μπερναμπέ, Μεχίας (83' Σόιρι), Ισιμά Μιρέν, Μότοκ, Μανθάτης (57΄ Τζιάνι), Εντιαγέ, Ντιμπά (46' Μερκάτι), Χάνουσεκ, Μουτίνιο (57΄ Λουκίνας), Βαλμπουενά, Ουλντρίκις (57΄Ντεμέτριους).

Ατρόμητος: Χουτεσιώτης, Μουντές, Μπρόρσον, Μανσούρ, Κίνι, Ουεντραόγκο, Τσιγγάρας, Γιουμπιτάνα (70' Αθανασίου), Μίχορλ (80' Καραμάνης), Ουάρντα, Μπάκου (90+1' Σταυρόπουλος).

Διαιτητής: Πολυχρόνης
Βοηθοί: Τριανταφύλλου, Νιδριώτης
Τέταρτος: Τζήλος
VAR: Σιδηρόπουλος
AVAR: Ματσούκας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube