Ο Γιάννης Σγουρός είχε διαμηνύσει εδώ και 1,5 χρόνο την πρόθεση της Πολιτείας να συνδράμει στην προσπάθεια της ΑΕΚ να φτιάξει το γήπεδό της.

Άλλο η πρόθεση, όμως και άλλο η… απόφαση.

Αυτή που ανακοινώθηκε λοιπόν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ανοίγει ακόμα περισσότερο τον δρόμο για την επιστροφή της «Ένωσης» στη φυσική της έδρα.

Κι αυτό διότι -όπως σημείωσε ο κ. Σγουρός- ήρθε η ώρα να εκπληρωθεί η δέσμευση που είχε δοθεί στην ΑΕΚ, με μερική χρηματοδότηση κατά 20 εκατ. ευρώ του πρότζεκτ του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κάτι που θα προέλθει από το πλεόνασμα 300.000.000 ευρώ που υπάρχει στα ταμεία της Περιφέρειας (από αχρησιμοποίητα κονδύλια του ΕΣΠΑ) και θα γίνει με τη λογική ότι πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο σε περίοδο κρίσης.

«Τηρήσαμε μία δέσμευση που είχαμε αναλάβει ως Νομαρχία Αθηνών και την υλοποιούμε σήμερα, ως αιρετή Περιφέρεια Αττικής. Ήταν μία δέσμευσή μας προς την ιστορική ομάδα της ΑΕΚ και τον λαό της», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης. Εξηγώντας ακριβώς λοιπόν πώς θα γίνει αυτό, ανέφερε:

«Χρηματοδοτούμε με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, που μπορεί να μην είναι ικανό για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά αποδεικνύουμε ότι, ως Περιφέρεια Αττικής, δε μένουμε στα λόγια. Σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, τη ΓΓΑ και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, ένα όνειρο χιλιάδων φιλάθλων της ΑΕΚ μπορεί να γίνει πραγματικότητα».

Μετά απ’ όλα αυτά λοιπόν, η «Ένωση» μπορεί να υπολογίζει σε μια σημαντική ενίσχυση της χρηματοδότησης, που ήδη έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνεται από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Η αυριανή συνάντηση, δε, με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας (παρουσία ενδεχομένως και του ίδιου) μπορεί να βάλει στην τελική ευθεία τις εξελίξεις και να δρομολογήσει την έναρξη των εργασιών μέσα στο 2013.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.