Η έκτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο έμελλε ωστόσο να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από… ένα μπουκάλι μπύρας που θέλησε να απολαύσει ο Γκόρντον Μπανκς αμέσως μετά την πρόκριση στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Μάιος εκείνης της χρονιάς βρίσκει τον Σερ Αλφ Ράμσεϊ να προετοιμάζει τα «τρία λιοντάρια» για την τελική φάση, δείχνοντας διάθεση για αλλαγές που αφορούν θέματα τακτικής. Ο ίδιος επιθυμεί να προσδώσει στην ομάδα μια περισσότερο επιθετική ταυτότητα καθώς θεωρεί (σ.σ. σύμφωνα με δηλώσεις που είχε παραχωρήσει την εποχή εκείνη στους ‘’Times’’) πως το υλικό που έχει στα χέρια του είναι καλύτερο από αυτό που έφτασε ως την κορυφή του κόσμου τέσσερα χρόνια νωρίτερα.

Τοποθέτηση που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παράλογη, αν αναλογιστεί κανείς πως δέσποζαν φιγούρες όπως αυτές των Μπόμπι Μουρ, Μπόμπι Τσάρλτον, Φράνσις Λι, Άλαν Μούλερι, Τζεφ Χαρστ, Μάρτιν Πίτερς αλλά και ο εμβληματικός τερματοφύλακας της Στόουκ, Γκόρντον Μπανκς! Ταυτόχρονα προσπαθεί να επιβάλλει στα αποδυτήρια ένα κλίμα πειθαρχίας πραγματοποιώντας το μεγαλύτερο μέρος των προπονήσεων με κλειστές πόρτες για τα Μέσα Ενημέρωσης ενώ απαγορεύει σε όλους τους ποδοσφαιριστές την παραχώρηση δηλώσεων μέχρι το τέλος της διοργάνωσης.

Διαβάστε αναλυτικά το θέμα στο england365.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube