Η εκδήλωση ήταν σε συνεργασία με το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο, για να τιμήσει το 100ό προϊόν που καταχωρήθηκε στην Ε.Ε. ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), το ελαιόλαδο «ΜΕΣΣΑΡΑ».

Mπορεί να σας φαίνεται παράταιρο, με όσα ίσως έχετε συνηθίσει να μαθαίνετε, όμως στην εποχή της κρίσης πολλοί στρέφονται στον αγροτικό τομέα και ειδικά στην ποιότητα. Ο Ελληνας που έμαθε στα «έτοιμα», στην πιστωτική κάρτα και στην παροχή υπηρεσιών «αέρα κοπανιστού», αν ήδη δεν έχει αναθεωρήσει, πρέπει να το κάνει για να έχει μέλλον και ο ίδιος και η πατρίδα. Η Ελλάδα, αυτά που πρέπει και μπορεί να δώσει, να εξάγει, είναι εξαιρετικά αγροτικά, κτηνοτροφικά και αλιευτικά προϊόντα και βέβαια υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες διαφόρων κατηγοριών, αλλά σε 12μηνη βάση και όχι μόνο το μοντέλο «ήλιος – θάλασσα». Υπάρχουν κι άλλοι τομείς όπου ο Ελληνας διαπρέπει, οι τεχνολογίες, οι επιστήμες, όμως δεν υπάρχουν επενδύσεις και οι νέοι αναζητούν ευκαιρία διάκρισης και διαβίωσης στο εξωτερικό.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης επεσήμανε τη στρατηγική επιλογή της χώρας να στραφεί σε παραγωγικά συστήματα ποιότητας και ανακοίνωσε την καταχώρηση του 101ου ελληνικού προϊόντος ΠΟΠ που είναι το ντοματάκι Σαντορίνης.

Διαβάστε όλα όσα σημαντικά ειπώθηκαν στην εκδήλωση, στο www.driveandtravel.gr


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube