Η Ιταλία μπορεί να μη βρίσκεται τον τελευταίο καιρό και στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, όμως διαθέτει ένα υλικό που μπορεί να οδηγήσει τους «ατζούρι» σε μια διάκριση στο Ευρωμπάσκετ, που ξεκινάει τη Δευτέρα στην Ισπανία. Πάντως, ο Κάρλος Ρεκαλκάτι δε δείχνει να επικροτεί αυτήν την άποψη και, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, τόνισε πως ο βασικότερος στόχος των δύο φορές πρωταθλητών Ευρώπης παραμένει η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

«Ο στόχος μας δεν έχει αλλάξει. Στην έναρξη της προετοιμασίας είχα πει ότι στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τώρα θα επαναλάβω το ίδιο πράγμα. Και ας έχουμε συνεχώς προβλήματα τραυματισμών. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καταφέρουμε να πάμε στο Πεκίνο, όπως να προκριθούμε απευθείας, τερματίζοντας στην πρώτη δυάδα. Αυτή η ομάδα θέλει να πάει στο Πεκίνο, αφού οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ο κατάλληλος τρόπος για να προωθήσουμε το ιταλικό μπάσκετ».

Μίλησε και για τον αγώνα της πρεμιέρας, κόντρα στη Σλοβενία. «Η Σλοβενία έχει ανανεωθεί τον τελευταίο χρόνο, όμως οι νέοι παίκτες της είναι πρωταγωνιστές στην Ευρωλίγκα και συνεχίζουν την παράδοση της ομάδας στο ταλέντο και τα αθλητικά προσόντα. Οι παλιοί παίκτες της θα είναι πιο δυνατοί. Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα ομάδα».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube