Τη Δευτέρα ξεκινάει το Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας και πλέον όλοι έχουν τα βλέμματα τους στραμμένα στη χώρα των «ταυρομάχων». Ένας παίκτης που τελικά δεν θα συμμετάσχει στο φετινό Ευρωμπάσκετ αφού κόπηκε από την αποστολή της Γερμανίας μίλησε στο www.sportfm.gr και έχρισε την Ελλάδα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

«Η Εθνική Ελλάδος εκτιμώ πως θα κατακτήσει και πάλι το χρυσό μετάλλιο» ήταν τα πρώτα λόγια του 25χρονου γκάρντ ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε του λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη θα κατακτήσουν και πάλι το βαρύτιμο τρόπαιο. « Η Εθνική Ελλάδος έχει δύο μεγάλα ατού. Το πρώτο είναι ότι στην ομάδα δεν υπάρχει σταρ και είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσεις αφού δεν ξέρεις ποιος μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Το δεύτερο μεγάλο πλεονέκτημα της είναι η ομογένεια. Οι παίκτες είναι χρόνια μαζί και γνωρίζει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Αυτό βοηθάει πάρα πολύ σε παιχνίδια που είναι ντέρμπι, για αυτό και βλέπουμε ότι η Ελλάδα σχεδόν όλα τα ντέρμπι τα κερδίζει έστω και στο τελευταίο δευτερόλεπτο».

Όσο για την δική του ομάδα, την Εθνική Γερμανίας, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού φάνηκε να είναι αρκετά αισιόδοξος. «Πιστεύω πως μπορούμε να είμαστε και πάλι μέσα στα μετάλλια. Δεν ξέρω αν θα είμαστε και πάλι στον τελικό όπως το 2005 αλλά νομίζω πως μπορούμε να τερματίσουμε μέσα στις πρώτες τέσσερις ομάδες».

Επίσης μας εξήγησε και μια διαφορά που έχει η δική του ομάδα σε σχέση με άλλες ομάδες που έχουν ΝΒΑer’s στο ρόστερ τους. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Γερμανία έχει στο ρόστερ της τον μεγάλο σταρ Ντίρκ Νοβίτσκι. «Η διαφορά μας είναι ότι ο Ντίρκ δεν αποδιοργανώνει την ομάδα όπως κάνουν οι άλλοι σταρ του ΝΒΑ στις χώρες τους. Είδατε πόσα προβλήματα δημιούργησαν ο Πάρκερ, ο Γκαρμπαχόθα, ο Ντιό στις ομάδες τους. Ο Νοβίτσκι από την αρχή της προετοιμασίας δίνει πάντα το «παρών» και είναι ένας πραγματικός ηγέτης».

Τέλος του ζητήσαμε να μας πει, πέραν της Ελλάδας αν βλέπει κάποια άλλη ομάδα που να μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο και η απάντηση του ήταν άμεση και αποστομωτική. «Όχι! Η Ελλάδα θα το πάρει σίγουρα».

Αντώνης Κατσίκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube