Το πρώτο από τα δύο απευθείας εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου εξασφάλισε η εθνική ομάδα μπάσκετ της Αργεντινής, αφού στον πρώτο ημιτελικό των Παναμερικανικών Αγώνων που διεξάγονται στο Λας Βέγκας επικράτησε της Βραζιλίας με 91-80. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Λουίς Σκόλα με 27 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ από τους ηττημένους Γκαρσία και Μπαρμπόσα είχαν από 16 πόντους, ενώ ο Σπλίτερ πρόσθεσε 15 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Η «σελεσάο» προηγείτο στο σκορ στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο τρίτο δεκάλεπτο οι χρυσοί ολυμπιονίκες της Αθήνας με ένα επί μέρους σκορ 30-13 «καθάρισαν» το παιχνίδι και προκρίθηκαν στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού ΗΠΑ-Πόρτο Ρίκο (αναμετρώνται τα ξημερώματα). Αντίθετα η Βραζιλία μαζί με το χαμένο του άλλου ημιτελικού και τον πέμπτο Καναδά θα λάβουν μέρος στο προολυπιακό τουρνουά διεκδικώντας το εισιτήριο για τους αγώνες της Κίνας μαζί με τέσσερις ομάδες από την Ευρώπη, δύο από την Ασία, δύο από την Αφρική και μία από την Ωκεανία.

Αργεντινή: Σκόλα 27 (9 ριμπ.), Πριγκιόνι 14 (5 ασίστ), Γκονζάλες 9, Γκρίπο 2, Πόρτα 2, Ντελφίνο 13 (4 ριμπ., 4 ασίστ), Γκουτιέρες 2, Κιντέρος 10, Σάντες 6, Κάμεριχς 5.

Βραζιλία: Μασάδο 8, Ντα Ρόσα 7, Χουέρτας 2, Γκαρσία 16, Μπαρμπόσα 16, Ντα Σίλβα 6, Τζιοβανόνι 8, Ιλάριο 2, Σπλίτερ 15 (9 ριμπ.).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube