Η Ρωσία δεν έδειξε και τα καλύτερα στοιχεία στην προετοιμασία της, ενόψει του Ευρωμπάσκετ και μετέβη στην Ισπανία, ενόψει της έναρξης της διοργάνωσης, χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει ποιοι θα είναι οι στόχοι της στην Ιβηρική. Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε στο επίσημο site της διοργάνωσης για τον Αλεξέι Ζεβροσένκο, την προετοιμασία, τον Κιριλένκο και τα φαβορί του Ευρωμπάσκετ.

«Ο Ζεβροσένκο είναι ηγέτης και είναι απαραίτητος. Ο παίκτης εξέφρασε τα συναισθήματά του, επειδή είχε λίγο χρόνο συμμετοχής και ήταν έτοιμος να φύγει από την ομάδα. Δε διαφωνήσαμε ποτέ. Συζητήσαμε και μπορούμε να πούμε ότι το θέμα μεταξύ μας έληξε».

Αναφέρθηκε στην όλη προετοιμασία της ομάδας και τους στόχους της. «Στο τουρνουά του Μπάμπεργκ παίξαμε καλό μπάσκετ κατά διαστήματα και έτσι πρέπει να παρουσιαστούμε στην Ισπανία. Στόχος μας είναι να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε απευθείας από το Ευρωμπάσκετ, είτε μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά. Το μίνιμουμ που θέλουμε είναι μία από τις πρώτες εφτά θέσεις. Το μάξιμουμ είναι να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο».

Όσο για τα φαβορί της διοργάνωσης; «Είναι η Ελλάδα, η Ισπανία και η Γαλλία. Εμάς μας περιμένουν πολύπλοκα παιχνίδια στην πρώτη φάση. Η Ελλάδα και η Σερβία μας απειλούν. Ο ηγέτης μας είναι ο Αντρέι Κιριλένκο. Είναι έμπειρος και καθοδήγησε την ομάδα και στο τουρνουά της Γερμανίας. Μίλησα μαζί του και κατάλαβε όσα του είπα. Εύχομαι να είναι ο ηγέτης μας και στην Ισπανία».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube