Αποχωρεί από την εθνική ομάδα της Ρωσίας ο Αλεξέι Ζεβροσένκο, μόλις ολοκληρωθεί το Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας στα μέσα του επόμενου μήνα. Ο Ρώσος, πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, θεώρησε πως δεν έχει να προσφέρει κάτι άλλο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, ύστερα από τόσα χρόνια συμμετοχών.

«Αισθάνομαι πως η ομάδα δε με χρειάζεται πια», ήταν οι λακωνικές δηλώσεις του ξανθομάλλη άσου, που συμπλήρωσε πως η απόφασή του είναι ειλημμένη και δεν πρόκειται να αλλάξει, ακόμα και αν η «αρκούδα» προκριθεί, μέσω της Ισπανίας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

«Αποφάσισα πρόσφατα, όταν ήμασταν στο τουρνουά της Μπάμπεργκ στη Γερμανία, πως το ερχόμενο Ευρωμπάσκετ θα είναι το τελευταίο στην καριέρα μου με την εθνική Ρωσίας», δήλωσε στη «Soviet Sport» ο Ζεβρασένκο και συμπλήρωσε πως: «Ακόμη κι αν προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, η ομάδα δε με χρειάζεται. Δεν είναι ότι δε χρειάζομαι εγώ την ομάδα, αλλά η ομάδα δε χρειάζεται εμένα. Προσπαθήστε να θυμηθείτε τα δύο προηγούμενα Ευρωμπάσκετ. Δεν είχα ρόλο στην ομάδα και μπορώ να σας πω, ειλικρινά, πως αισθάνομαι πολύ απογοητευμένος για αυτό. Υποστήριζα πάντα την εθνική ομάδα, ανταποκρίθηκα σε κάθε κλήση των ομοσπονδιακών τεχνικών».

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτήν την απόφαση του Ρώσου σέντερ. «Δεν υπάρχει σύγκρουση με τον Ζεβροσένκο. Δουλεύουμε μαζί του. Ήταν απογοητευμένος για τον μικρό χρόνο συμμετοχής του πριν. Πάντως, μιλήσαμε κανονικά αυτές τις μέρες. Συμφωνήσαμε πως δεν έχει σημασία για πόσα λεπτά θα αγωνίζεται. Αυτό που έχει σημασία είναι να προσπαθήσει να φανεί όσο πιο πολύ χρήσιμος στην ομάδα, για όσο διάστημα αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube