Η Πόρτο ήταν η μεγάλη νικήτρια του πρώτου σπουδαίου ντέρμπι της χρονιάς στην Πορτογαλία. Οι «δράκοι» επικράτησαν της Σπόρτινγκ στο «Ντραγκάο» με 1-0 και σκαρφάλωσαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με έξι βαθμούς, όσους έχει και η Μαρίτιμο. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ανάμεσα στους περσινούς πρωταθλητές και δευτεραθλητές σημείωσε στο 52’ ο Ραούλ Μεϊρέλες μετά από πάσα του Λούτσο Γκονζάλες σε έμμεσο φάουλ (ο Στόικοβιτς μπλόκαρε αντικανονικά την μπάλα σε γύρισμα του Τονέλ). Στο πρώτο ημίχρονο η Πόρτο ήταν καλύτερη και στο 28’ είχε δοκάρι με τον Ρικάρντο Κουαρέσμα. Στην επανάληψη το παιχνίδι «άναψε» με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες να σκοράρουν και τους δύο τερματοφύλακες, Έλτον και Στόικοβιτς να αναδεικνύονται πρωταγωνιστές του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πόρτο: Έλτον, Μποσίνγκουα, Μπρούνο Άλβες, Πέδρο Εμανουέλ, Φουτσίλε, Ασουνσάο, Μεϊρέλες (66’ Μαριάνο Γκονζάλες), Λούτσο Γκονζάλες, Σεκτιουί (46’ Πόστιγκα), Λισάντρο Λόπες (85’ Μπολάτι), Κουαρέσμα.

Σπόρτινγκ: Στόικοβιτς, Αμπέλ (76’ Περεϊρίνια), Τονέλ, Πόλγκα, Ρόνι (76’ Τζαλό), Μουτίνιο, Βελόσο, Ρομανιόλι, Ιζμαΐλοφ (62’ Βούκσεβιτς), Λιέντσον, Ντερλέι.

Το Σάββατο, η Μπενφίκα, στο νεμπούτο του Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο στον πάγκο της ομάδας έμεινε στο 0-0 απέναντι στην Γκιμαράες στο «Ντα Λουζ» και δεν κατάφερε να πάρει ούτε στη δεύτερη αγωνιστική την πρώτη της νίκη, μετά το 1-1 της πρεμιέρας απέναντι στη νεοφώτιστη Λεϊσόες. Ο Κώστας Κατσουράνης αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και χρησιμοποιήθηκε ως κεντρικός αμυντικός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής:

Σάββατο 25/8

Μπενφίκα-Γκιμαράες 0-0

Μπελενένσες-Μπράγκα 0-2
(24' πεν. Πεϊσότο, 58' Βαλντίνιο)

Κυριακή 26/8

Ακαδέμικα-Λεϊρία 1-1
(65’ πεν. Ζοεάνο-47’ Πάουλο)

Αμαδόρα-Ναβάλ 3-1
(42’ Καρντόσο, 54’ Βαγκνάο, 62’ Ματέους-29’ Μαρσελίνιο)

Πάσος Φερέιρα-Λεϊσόες 1-1
(50’ Έντσον-75’ Κάνετε)

Μποαβίστα-Μαρίτιμο 0-2
(3’, 20’ Κανού)

Πόρτο-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-0
(52’ Μεϊρέλες)

Δευτέρα 27/8

Σετούμπαλ-Νασιονάλ (21:45)

*Δείτε τη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube