Τέτοια ώρα… τέτοια λόγια. Το επόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να οριστεί η διεξαγωγή των αγώνων της αναβλειθήσας λόγω της εθνικής τραγωδίας πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. Στη σκέψη των ανθρώπων της Σούπερ Λίγκας είναι να μην υπάρξουν αλλαγές σε μέρες και ώρες διεξαγωγής των αναμετρήσεων, ενώ και δεν πρόκειται να αλλάξει καθόλου η σειρά διεξαγωγής των αγωνιστικών, όπως αυτή προβλέπεται από την κλήρωση.

Η αναβολή της αγωνιστικής, ωστόσο, σε συνδυασμό με τις επερχόμενες εκλογές καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να βρεθούν δύο ημερομηνίες για εμβόλιμες αγωνιστικές, προκειμένου να μην υπάρξει αναβολή και στην ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αφού διανύουμε χρονιά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το πιθανότερο είναι να προστεθεί μία αγωνιστική στις 29 Δεκεμβρίου (ημέρα Σάββατο), στα αγγλικά πρότυπα, και άλλη μία στις 30 Ιανουαρίου (ημέρα Τετάρτη).

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αν το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να αναβληθεί η αγωνιστική και για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Σε αυτή την απευκταία περίπτωση το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 23 Σεπτεμβρίου (!), αφού τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα που μεσολαβούν υπάρχουν υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας στα προκριματικά του EURO 2008 (12 Σεπτεμβρίου στο Όσλο απέναντι στη Νορβηγία) και οι βουλευτικές εκλογές αντιστοίχως.

Ορατό είναι επίσης και το ενδεχόμενο να αναβληθούν και οι αγώνες της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν την προσεχή Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη. Η ΕΠΟ θα λάβει τη σχετική απόφασή της τη Δευτέρα, ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube