Σιγά σιγά πρέπει να επιστρέψουμε στο ΟΑΚΑ και μάλιστα μόνιμα». Με αυτά τα λόγια ο Βασίλης Γκαγκάτσης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΠΟ έδειξε την πρόθεσή του για το μέλλον σε ό,τι αφορά την έδρα διεξαγωγής των τελικών Κυπέλλου Ελλάδος. Ουσιαστικά «φωτογράφισε» το αγγλικό πρότυπο, σύμφωνα με το οποίο οι τελικοί γίνονται κάθε χρόνο στο ίδιο γήπεδο. Παλαιότερα ήταν το «Γουέμπλεϊ», στο χόρτο του οποίου εκτυλίχθηκαν θρυλικές στιγμές, κατόπιν ήλθε το «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ και την περασμένη σεζόν το νέο «Γουέμπλεϊ» άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί το Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να καλωσορίσει τους «μπλε» του Μουρίνιο ως τους πρώτους που στέφθηκαν κυπελλούχοι Αγγλίας στο νεόχτιστο γήπεδο.
Η απόφαση που πήρε προ ετών η ΕΠΟ να διοργανώσει «μαζεμένους» τελικούς στην επαρχία είχε τα θετικά της (εδικαιούτο και η περιφέρεια να φιλοξενήσει κάποιες μεγάλες δραστηριότητες), ωστόσο από ένα σημείο κι έπειτα κούρασε. Οχι μόνο τον κόσμο, αλλά και την ίδια τη διοργανώτρια. Και συν τοις άλλοις, την Αστυνομία. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια: μεσούσης της σεζόν έβγαινε ο... τάδε εκπρόσωπος τοπικού φορέα και έλεγε ότι το γήπεδο είναι ακατάλληλο, χρησιμοποιώντας πάντοτε (και) το επιχείρημα των δύσκολων και επίφοβων μετακινήσεων. Εκτός αυτού, η ΕΠΟ υποχρεωνόταν να μπαίνει σε αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις με τα Ολυμπιακά Ακίνητα για τα έργα και μέχρι να βρεθεί άκρη περνούσαν μήνες. Στον Βόλο είχε συμβεί το εξής απίθανο: ο ηλεκτρολόγος του σταδίου είχε αρνηθεί αρχικά να δουλέψει τη μέρα του ματς επειδή ήταν απλήρωτος από την ιδιοκτησία.
Οι επαφές με την Αστυνομία ήταν ανέκαθεν χρονοβόρες. Αλησμόνητο είναι το παράδειγμα του Παγκρητίου, όταν λόγω του φόρουμ δεν μπορούσαν να μετακινηθούν οι δυνάμεις από το λεκανοπέδιο στην Κρήτη και εν τέλει η ΕΠΟ υποχρεώθηκε να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού. Εικάζεται ότι με τη μονιμοποίηση του ΟΑΚΑ, η επικοινωνία (με την κεντρική αστυνομική διεύθυνση της Αττικής) θα είναι πιο εύκολη. Γενικώς δεν θα λαλούν πια πολλοί... κοκκόροι γύρω από την οργάνωση του ματς, παρά μόνο η Ομοσπονδία και τα «κεντρικά» της Αστυνομίας. Απλούστερα πράγματα, δηλαδή. Συν τοις άλλοις το εν λόγω στάδιο ούτε εγκαταλελειμμένο θα είναι ούτε επιπρόσθετες εργασίες συντήρησης και βελτιώσεων θα χρειάζεται.
Η πρόταση του Γκαγκάτση βρήκε τους πάντες σύμφωνους στο χθεσινό Δ.Σ., άρα πρέπει να θεωρείται ήδη απόφαση. Σε πρώτη φάση θα υπάρξουν δύο μεταβατικές περίοδοι, για τις οποίες εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση: «Ορίστηκε το ΟΑΚΑ ως έδρα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2007-08 σε περίπτωση που και οι δύο φιναλίστ εδρεύουν γεωγραφικά νοτίως της Λάρισας, και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο αγώνας θα τελεστεί στο Καυταντζόγλειο Στάδιο. Η ίδια απόφαση θα ισχύσει και για τη μεταπροσεχή σεζόν (2008-09)». Η απόφαση για οριστική μονιμοποίηση του Ολυμπιακού Σταδίου θα «τρέξει» από τη σεζόν 2009-10. «Κι αν υπάρξουν πάλι γκρίνιες λόγω συμμετοχής στον τελικό ομάδας που χρησιμοποιεί το στάδιο ως έδρα της στο πρωτάθλημα (όπως π.χ. τώρα η ΑΕΚ);», αναρωτήθηκαν κάποιοι σύμβουλοι της Ομοσπονδίας στη ροή της συνεδρίασης. «Ας υπάρξουν. Η απόφαση θα τηρηθεί κανονικά», ήταν η κοφτή απάντηση του Γκαγκάτση.
Στη χθεσινή συνεδρίαση εξάλλου έκανε την... επίσημη πρώτη του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας έγινε (όπως προβλέπεται) και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ. Στην παρθενική του παρουσία στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας απέφυγε τη φλυαρία και πήρε τον λόγο δύο φορές, εκπλήσσοντας -θετικά- τους παρευρισκόμενους. Γιατί αυτό; Επειδή το αντικείμενο συζήτησης εκείνη την ώρα ήταν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού έδειξε γνώστης του αντικειμένου και μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Π.χ. ανέφερε ότι οι ερασιτεχνικές ομάδες θα πρέπει να έχουν δικαίωμα να συμπεριλαμβάνουν τρεις (αντί δύο) αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές στη 18άδα τους και η πρότασή του «πέρασε». Επίσης, είχε άποψη για τις μεταγραφές των ερασιτεχνών. Πρότεινε είτε να απαγορευτούν οι μεταγραφές παικτών από ερασιτεχνικό τμήμα ΠΑΕ σε άλλη ΠΑΕ είτε να πολλαπλασιαστεί το σχετικό (πάγιο) αντίτιμο για να μην αδικούνται -οικονομικά- οι «μικρές» ομάδες.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν ειπώθηκε κουβέντα για Σούπερ Καπ, κάτι που σημαίνει ότι αυτό το ενδεχόμενο μάλλον απομακρύνεται. Εγκρίθηκαν όλοι οι κανονισμοί μεταγραφών ερασιτεχνών - επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, διαιτησίας, προπονητών, ο ΚΑΠ και ο Πειθαρχικός Κώδικας. Συν τοις άλλοις, έγινε αποδεκτή -όπως αναμενόταν- η πρόταση της Σούπερ Λίγκας για τον ορισμό του Γιώργου Μπίκα ως εκπροσώπου της στην ΚΕΔ.