Την επιθυμία να αποχωρήσει από την Μπενφίκα εξέφρασε ο Γιώργος Καραγκούνης στη διοίκηση του πορτογαλικού συλλόγου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «O’Jogo». Ο Έλληνας μέσος φέρεται να έχει πρόταση από την Ιταλία για να συνεχίσει την καριέρα του και ο ίδιος και η οικογένειά του επιθυμούν να επιστρέψουν στη Serie A, όπου στο παρελθόν ο διεθνής χαφ αγωνίστηκε για δύο χρόνια με τη φανέλα της Ίντερ. Την ίδια ώρα πάντως μία άλλη πορτογαλική εφημερίδα, η "A Bola", αναφέρει πως ο Καραγκούνης βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού, καθώς ο Ζοσέ Πεσέιρο λέγεται πως γνωρίζει τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του και τον θέλει στην ομάδα του για να ενισχύσει τη μεσαία της γραμμή.

Το συμβόλαιο του 30χρονου άσου λήγει το επόμενο καλοκαίρι και προκειμένου να μη χαθεί τον Ιούνιο του 2008 χωρίς αντάλλαγμα, η διοίκηση του συλλόγου της Λισαβόνας είναι διατεθειμένη να κάνει δεκτό το αίτημά του, υπό την προϋπόθεση φυσικά να ικανοποιηθεί οικονομικά. Το δημοσίευμα της «O’Jogo» αναφέρει πως και πέρυσι ο Καραγκούνης ήθελε να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα, αλλά τα τρία εκατομμύρια ευρώ που αξίωνε η Μπενφίκα θεωρήθηκαν πολλά από τους μνηστήρες, ενώ φέτος εκτιμάται πως πωλείται με ένα ποσό κοντά στα δύο εκατ. ευρώ. Όπως γράφει η «O’Jogo», ο Φερνάντο Σάντος εκτιμούν το χαρακτήρα και τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Καραγκούνη, αλλά δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο σε ενδεχόμενη συμφωνία, για το συμφέρον του συλλόγου.

Ο Γιώργος Καραγκούνης αγωνίζεται στην Μπενφίκα την τελευταία διετία. Την πρώτη του σεζόν στο «Ντα Λουζ» είχε 19 συμμετοχές και 1 γκολ στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, ενώ φέτος μέτρησε 26 παρουσίες και 2 τέρματα όντας ως επί το πλείστον βασικός.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube