Μπορεί στις 27 Φεβρουαρίου το Χόλιγουντ να φοράει τα καλά του και να δίνει τα χρυσά αγαλματίδια, αλλά στις ευρωπαϊκές κινηματογραφικές αίθουσες την Τρίτη και την Τετάρτη θα κάνουν την avant premiere 8 νέες ταινίες. Περιπέτεια και θρίλερ είναι τα κύρια στοιχεία τους ενώ δεν αποκλείεται σε πολλές να υπάρξει και λίγο από… επιστημονική φαντασία. Ας απολαύσουμε όμως τα trailers των καινούργιων ταινιών.

Η «Βασίλισσα» και η «Κυρία»

Με σκηνοθέτες τους Βαντερλέι Λουξεμπούργκο και Φάμπιο Καπέλο η ταινία σε προετοιμάζει ότι θα παρακολουθήσεις κάτι πολύ καλό. Όταν ακούς και τους πρωταγωνιστές τότε τρέχεις στον πλησιέστερο κινηματόγραφο για να προλάβεις εισιτήριο. Ρονάλντο, Ραούλ, Ζιντάν, Μπέκαμ, Φίγκο, Ντελ Πιέρο, Έμερσον, Ιμπραΐμοβιτς, Μπουφόν και Καναβάρο είναι μερικοί από αυτούς. Το σενάριο; Η Ρεάλ Μαδρίτης ζητάει εκδίκηση από τον προπέρσινο αποκλεισμό και ως γνωστόν η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Η «Βασίλισσα» θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της με την Γιουβέντους να παραμένει «Κυρία». Η πιο δύσκολη ομάδα για να την αποκλείσεις κατεβαίνει στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου για να φύγει με τη νίκη.

Ιταλοί στην φωλιά του «Δράκου»

Όσκαρ καλύτερης ταινίας είχε κατακτήσει πέρυσι η Πόρτο, αλλά φέτος είναι άλλη ομάδα. Οι «Δράκοι» με Έλληνα πρωταγωνιστή στην σύνθεση της, τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, θέλει να κάνει και πάλι την έκπληξη απέναντι σε μια ομάδα που έχει την ισοπαλία αγαπημένο της αποτέλεσμα. Η Ίντερ σίγουρα έχει ανεβάσει πολύ τον προϋπολογισμό της ταινίας και θέλει να μιμηθεί τον Τιτανικό. Ελπίζει να μαζέψει όλα τα Όσκαρ, αλλά πιο πολύ αυτό που είχε κατακτήσει πέρυσι η Πόρτο. Αρκετή δράση με τον Αντριάνο να θέλει Όσκαρ Ά αντρικού ρόλου.

Ο Πόλεμος των Άστρων:

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πιο περιπετειώδης ταινία της σεζόν. Αμφότερες οι ομάδες έχουν κλέψει την παράσταση στα πρωταθλήματά τους καθώς βρίσκονται στην πρώτη θέση. Μπαρτσελόνα και Τσέλσι αναμετρούνται σε έναν πρόωρο τελικό με δύο πρωταγωνιστές να διεκδικούν το χρυσό αγαλματίδιο για Ά αντρικό ρόλο. Ροναλντίνιο και Μουρίνιο είναι οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν για δύο διαφορετικούς λόγους. Μην την χάσετε, θα χάσετε.

Αποκάλυψη τώρα

Μια ταινία που με μια πρώτη ματιά δεν εντυπωσιάζει. Άλλωστε ο προϋπολογισμός της ταινίας δεν είναι και τόσο υψηλός. Παρόλα αυτά θέλει να κλέψει τις εντυπώσεις. Βέρντερ και Λυών συγκρούονται σε μια γερμανογαλλική μονομαχία και μόνο ένας θα βγει ζωντανός. Το σενάριο λέει ότι και οι δύο ομάδες θέλουν να συνεχίσουν την καλή τους πορεία με τους Γερμανούς να μην έχουν τον Χαριστέα και τους Γάλλους να έχουν την ψυχολογία στα ύψη. Προτείνεται σε πιο κουλτουριάρηδες σινεφίλ.

Τα κανόνια του Ναβαρόνε

Ιστορική ταινία με πολύ δράση. Διασκευή της πραγματικής ιστορίας. Όπου Ναβαρόνε βλέπε Μπάγερν και όπου κανόνια Άρσεναλ. Εκρηκτικός συνδιασμούς με τους παραγωγούς να περιμένουν πολλά και από τους δύο. Ο Ρόι Μακάι θέλει να αποδείξει ότι βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα και τους Βαυαρούς να θέλουν να επιστρέψουν στους τίτλους. Στην Άρσεναλ θέλουν να κάνουν επιτέλους την υπέρβαση και να κάνουν την διαφορά στην Ευρώπη. Την προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Ακατάλληλο για καρδιακούς.

«Διάβολοι» και «diavoli»

Από τα πολύ καλά θρίλερ της σεζόν. Η ταινία βρίσκεται μέσα στο κόκκινο ενώ τα γυρίσματα έγιναν στο Old Trafford. Ακατάλληλο φυσικά για ανήλικους καθώς κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στα υπόλοιπα λεπτά. Μάντσεστερ και Μίλαν θα κάνουν τα πάντα για να εξουδετερώσει ο ένας τον άλλον. Αξίζει να χαλάσετε τα λεφτά του εισιτηρίου καθώς πρόκειται για μία υπερπαραγωγη. Κάθε φάση θα σας ξεσηκώσει και για τις γυναίκες προτείνουμε να έχετε έναν άντρα δίπλα σας. Μακριά από ποπ-κορν καθώς θα κάνετε χάλια τον χώρο.

Μια Πριγκηπέσα στην Ολλανδία

Ακόμα μια ταινία με Έλληνα πρωταγωνιστή. Ο ζεν-πρεμιέ, Ακής Ζήκος θα είναι και πάλι στο πλευρό της Μονακό και θα την βοηθήσει να προκριθεί. Περιπέτεια με αισθηματικά στοιχεία. Η «σκληρή» Αϊντχόφεν με σκηνοθέτη τον Γκους Χίντινγκ θέλει, αφού προκρίθηκε από τους ομίλους, να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Τις προσπάθειες τους μπορείτε να τις παρακολουθήσετε χωρίς να σας εγγυόμαστε το θέμα.

Όλα για την ομάδα μου

Η πρόκριση της ήταν πραγματικό θρίλερ. Για όσους δεν τον είχαν δει σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Πάντως αυτό πέρασε και τώρα ο Ισπανός σκηνοθέτης Ράφα Μπενίτεθ θέλει μια πιο ήρεμη ταινία. Δεν παίζει ο βασικός πρωταγωνιστής, Στίβεν Τζέραρντ αλλά το «Ανφιλντ» θα είναι γεμάτο. Από την μεριά της η Λεβερκούζεν δεν θέλει να χρησιμοποιήσει ασπιρίνες και με τον Μπερμπάτοφ να είναι ο Kλιντ Ίστγουντ της Μπάγερ θέλει να εκτελέσει πιο γρήγορα και από την σκιά του την Λίβερπουλ. Μόνο για τους φανατικούς της Λίβερπουλ η ταινία, καθώς για τους άλλους υπάρχουν πιο ενδιαφέρουσες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube