Η τελευταία αγωνιστική (30η) στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας κρίνει τον τίτλο! Πόρτο, Σπόρτινγκ και Μπενφίκα λοιπόν σφάζονται και σίγουρα η τελευταία στροφή αναμένεται να είναι και η πιο εντυπωσιακή. Οι πρωτοπόροι «Δράκοι» λοιπόν θα αντιμετωπίσουν στο «Ντραγκάο» την Άβες και σίγουρα μόνο εάν αυτοκτονήσουν θα χάσουν το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, τα Λιοντάρια της Λισαβόνας κοντράρονται με την εξαιρετική φέτος Μπελενένσες, ενώ η ομάδα του Φερνάντο Σάντος η οποία είναι και το μεγάλο αουτσάιντερ για την κατάκτηση του τίτλου θα υποδεχτεί στο «Ντα Λουζ» την Ακαδέμικα. Στο ματς που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής, η Μποαβίστα επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας της Μαρίτιμο.

Τα ματς που κρίνουν τον τίτλο!

Κυριακή 20 Μαΐου

Πόρτο-Άβες

Μπορεί η υπόθεση τίτλος να παίζεται σε τριπλό ταμπλό, ωστόσο αναμφίβολα όλα κρίνονται από το τι θα κάνει η Πόρτο η οποία βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και είναι το απόλυτο φαβορί. Οι «Δράκοι» λοιπόν κρατάνε την τύχη στα χέρια τους και την Κυριακή θα αντιμετωπίσουν την Άβες με στόχο φυσικά τη νίκη που θα τους δώσει το πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι θα ταξιδέψουν στο «Ντραγκάο» παίζοντας την παραμονή τους, καθώς για να γλιτώσουν τον υποβιβασμό θέλουν μόνο το «τρίποντο»!

Κυριακή 20 Μαΐου

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μπελενένσες

Πολύ σημαντικό το παιχνίδι ανάμεσα στην Σπόρτινγκ και την Μπελενένσες, με τους γηπεδούχους να θέλουν να εξαντλήσουν τα περιθώρια για την κατάκτηση του τίτλου. Τα Λιοντάρια θέλουν μόνο νίκη στο κυριακάτικο ματς, ενώ ελπίζουν και σε γκέλα-αυτοκτονία της Πόρτο που κοντράρεται με την Άβες για να πάρουν το πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι έχουν κάνει εξαιρετική πορεία φέτος στο πρωτάθλημα, και σίγουρα θα προσπαθήσουν να πάρουν ότι καλύτερο.

Κυριακή 20 Μαΐου

Μπενφίκα-Ακαδέμικα

Το αουτσάιντερ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αναμφίβολα είναι η Μπενφίκα. Οι αετοί βρίσκονται σε μειονεκτική θέση καθώς για να ελπίζουν θέλουν φυσικά τη νίκη με την Ακαδέμικα, αλλά και γκέλα των Πόρτο, Σπόρτινγκ. Από εκεί και πέρα και όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, το έργο για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος είναι αρκετά δύσκολο, κάτι που σημαίνει πως το πιθανότερο είναι να περιοριστεί στην Τρίτη θέση. Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι θα πάνε στο «Ντα Λούζ» με στόχο να πάρουν ότι καλύτερο μπορούν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής

Σάββατο 19 Μαΐου

Μαρίτιμο - Μποαβίστα
46’ Αρβιν -16’ Γκριζέλακ, 68’ Λιντς

Κυριακή 20 Μαΐου

Αμαδόρα-Λειρία
Μπέιρα Μαρ-Πάκος Φερέιρα
Μπενφίκα-Ακαδέμικα
Μπράγκα-Νασιονάλ
Ναβάλ-Σετούμπαλ
Πόρτο-Άβες
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μπελενένσες

Η βαθμολογία στην Πορτογαλία

Νίκος Τζαλίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube