Αρκετά εύκολο έργο αναμένεται να έχουν στην προτελευταία (29η) αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος οι τρεις μεγάλοι. Αναλυτικά η πρωτοπόρος Πόρτο θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Πάκος Φερέιρα η οποία έχει κάνει αρκετά καλή πορεία φέτος θέλοντας μόνο τη νίκη έτσι ώστε να κάνει άλμα τίτλου, ενώ η Σπόρτινγκ Λισαβόνας κοντράρεται με την αδύναμη Ακαδέμικα με στόχο το «τρίποντο» έτσι ώστε να παραμείνει σε τροχιά τίτλου. Όσο αφορά την Μπενφίκα, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος αναμένεται να έχει εύκολο βράδυ, καθώς θα αντιμετωπίσει την ουραγό της Superliga.

Tην συμμετοχή τους στο ερχόμενο κύπελλο UEFA εξασφάλισαν και μαθηματικά οι Μπελενένσες και Μπράγκα, αφού το Σάββατο η πρώτη επικράτησε της Μαρίτιμο με 2-0, ενώ η δεύτερη επικράτησε εκτός έδρας της Μποαβίστα με 1-0. Από εκεί και πέρα, μόνο τους τρεις βαθμούς έτσι ώστε να κάνει μεγάλο βήμα για να αποφύγει τον υποβιβασμό θέλει η Μπέιρα Μαρ κόντρα στην Νασιονάλ, ενώ τέλος μεγάλη μάχη για να βγει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ δίνει η Λειρία που κοντράρεται με την Ναβάλ.

Το ματς της αγωνιστικής

Κυριακή 13/5

Πάκος Φερέιρα-Πόρτο

Πολύ σημαντικό το παιχνίδι για την Πόρτο, η οποία κόντρα στην Πάκος Φερέιρα θέλει μόνο τη νίκη έτσι ώστε να διατηρήσει την διαφορά της τόσο από την Σπόρτινγκ όσο και από την Μπενφίκα. Οι «Δράκοι» βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση και είναι σίγουρο πως θα δώσουν τα πάντα έτσι ώστε να περάσουν νικηφόρα από την έδρα της Πάκος και να κάνουν παράλληλα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι έχουν αρκετά καλή ομάδα και θα προσπαθήσουν να πάρουν ότι καλύτερο κόντρα στην Πόρτο.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής

Κυριακή 13/5

Ακαδέμικα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας


Μόνο τη νίκη έτσι ώστε να παραμείνει σε τροχιά τίτλου θέλει η Σπόρτινγκ, η οποία σε αυτή την 29η αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ακαδέμικα. Τα «λιοντάρια» θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες που έχουν για να κατακτήσουν τον τίτλο και σίγουρα στο συγκεκριμένο ματς είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι που ακόμα δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους θα αγωνιστούν για ότι καλύτερο ωστόσο έχουν αρκετά δύσκολο έργο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο 12/5

Μπελενένσες-Μαρίτιμο 2-0
(34' Γκάρσες, 72' πεν. Ντάντι)

Μποαβίστα-Μπράγκα 0-1
(20' Βέντερ)

Κυριακή 13/5

Ακαδέμικα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Άβες-Αμαδόρα
Νασιονάλ-Μπέιρα Μαρ
Πάκος Φερέιρα-Πόρτο
Λειρία-Ναβάλ
Σετούμπαλ-Μπενφίκα

Η βαθμολογία στην Πορτογαλία

Η επόμενη αγωνιστική

Αμαδόρα-Λειρία
Πόρτο-Άβες
Μπέιρα Μαρ-Πάκος Φερέιρα
Μπράγκα-Νασιονάλ
Μαριτίμο-Μποαβίστα
Σπόρτινγκ-Μπελενένσες
Μπενφίκα-Ακαδέμικα
Ναβάλ-Σετούμπαλ

Νίκος Τζαλίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube