Η Πόρτο επικράτησε της Νασιονάλ με 2-0 και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Από κει και πέρα την αδύναμη Σετούμπαλ υποδέχεται η Σπόρτινγκ Λισαβόνας με στόχο τη νίκη έτσι ώστε να διατηρηθεί σε τροχιά τίτλου, ενώ η Μπενφίκα του Φερνάντο Σάντος θα αντιμετωπίσει στο «Ντα Λουζ» την Ναβάλ σε έναν αγώνα-μονόδρομο για τους «αετούς» οι οποίοι θέλουν τουλάχιστον να πάρουν την 2η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τέλος, η Μπελενένσες η οποία φέτος έχει κάνει εξαιρετική πορεία υποδέχεται την Μπράγκα, ενώ η Λειρία αντιμετωπίζει την Άβες. Τα υπόλοιπα παιχνίδια: Μαρίτιμο-Ακαδέμικα 0-0, Αμαδόρα-Πάκος Φερέιρα.

Το ματς της αγωνιστικής

Σάββατο 5/5

Πόρτο-Νασιονάλ 2-0

Την Νασιονάλ στο «Ντραγκάο» υποδέχθηκε η πρωτοπόρος Πόρτο με στόχο τη νίκη έτσι ώστε να διατηρήσει την απόσταση από Μπενφίκα και Σπόρτινγκ. Οι «δράκοι» τα κατάφεραν σχετικά εύκολα και πήραν την νίκη με 2-0, αν και στο πρώτο ημίχρονο τα βρήκαν αρκετά σκούρα. Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν ο Άντερσον και ο Φουτσίλε.

Μπενφίκα-Ναβάλ

Ζωντανή στη μάχη για την κατάληψη της δεύτερης θέσης που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League, και (μαθηματικά ακόμη και) του πρωταθλήματος διατήρησε ο Φαμπρίτσιο Μίκολι την Μπενφίκα. Ο Ιταλός επιθετικός με γκολ στο 89’ χάρισε στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος τη νίκη επί της Ναβάλ με 2-1. Οι «αετοί» είχαν προηγηθεί μόλις στο 12’ με τον Πετίτ και όλα έδειχναν πως θα είχαν εύκολο έργο, παρά την απουσία του τραυματισμένου αρχηγού τους, Σιμάο, ωστόσο στο 78’ δέχτηκαν την ισοφάριση από τον Λίτο, προτού να έρθει ο Μίκολι για να τους δώσει το φιλί της ζωής. Καραγκούνης και Κατσουράνης αγωνίστηκαν ως βασικοί και δεν αντικαταστάθηκαν.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής

Κυριακή 6/5

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Σετούμπαλ

Μετά το πολύτιμο «Χ» που πήρε η Σπόρτινγκ κόντρα στην Μπενφίκα την προηγούμενη εβδομάδα, πλέον θέλει να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα κατάκτησης τίτλου, και για αυτό το λόγο κόντρα στη Σετούμπαλ θέλει μόνο νίκη έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί τυχόν στραβοπάτημα της Πόρτο. Τα «λιοντάρια» βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση και δεν θέλουν με τίποτα να σκέφτονται την γκέλα, ειδικά από τη στιγμή που έχουν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που έχει πετύχει μόλις 7 γκολ στα εκτός έδρας ματς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Παρασκευή 4/5

Μπέιρα Μαρ-Μποαβίστα 1-0
(74' Ντέβιτς)

Σάββατο 5/5

Μαρίτιμο-Ακαδέμικα 0-0
Πόρτο-Νασιονάλ 2-0
(67' Άντερσον, 88' Φουτσίλε)

Μπενφίκα-Ναβάλ

Κυριακή 6/5

Αμαδόρα-Πάκος Φερέιρα
Λειρία-Άβες
Μπράγκα-Μπελενένσες
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Σετούμπαλ

Η βαθμολογία στην Πορτογαλία

Νίκος Τζαλίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube