Αν το ποδόσφαιρο είχε τους κανονισμούς του καλλιτεχνικού πατινάζ και βαθμολογούσαμε την αρτιότητα της επίδειξης, τότε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μίλαν θα είχαν πάρει από τώρα το εισιτήριο για τον τελικό της Αθήνας, παρακάμπτοντας το μικρό... πρόβλημα του ότι παίζουν μεταξύ τους στα ημιτελικά.
Η ονειρική παράσταση της Τρίτης είχε την επόμενη μέρα το αναμενόμενο κοντράστ στο Λονδίνο. Δύο ομάδες με τον φόβο της ήττας, όπως έγραφα την Τετάρτη, να τους παραλύει το σώμα. Η Τσέλσι πήρε στις λεπτομέρειες τη νίκη με 1-0 και τώρα έχει σαφές αβαντάζ την Τρίτη στο «Ανφιλντ».

Αν σκοράρει εκεί, όλα τελειώνουν. Ομως, το πρόβλημα και με τη Λίβερπουλ και με την επί διετία πρωταθλήτρια Αγγλίας, Τσέλσι, είναι πως εγκλωβισμένες στον ιστό της αράχνης των προπονητών τους έχουν αναγάγει τον σκοπό που αγιάζει τα μέσα σε θρησκεία. Αντίθετα, ο Φέργκιουσον, όπως επισήμανα και την επαύριο της συντριβής της Ρόμα, προτιμά να κυνηγά τίτλους, αλλά με εκείνο τον παλιομοδίτικο τρόπο του Βρετανού τζέντλεμαν.

Οπως έκαναν κάποτε ο Μπάσμπι, ο Σάνκλι, ο Πέισλι, ο Νίκολσον, ο Στιν, ο Μπόμπι Ρόμπσον, παίζοντας πρώτα απ' όλα ποδόσφαιρο. Καλό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η βασική συνταγή για κάθε επιτυχία. Και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας δύο παίκτες που θυμίζουν μποξέρ στα μεγαλεία τους, μπορεί να σε ρίξει νοκ άουτ με δύο κινήσεις. Ο Ρονάλντο θα μπορούσε να είναι ένας Μοχάμεντ Αλι, πυγμάχος με κινήσεις χορευτή, με απρόβλεπτα χτυπήματα. Ο Ρούνεϊ είναι πιο πολύ ίδιος με τον Κάρλος Μονζόν, τον Αργεντινό πυγμάχο με το βαρύ χέρι, χωρίς πολλά φτιασίδια, αλλά με θανατηφόρο χτύπημα.

Η Μίλαν του Αντσελότι μπορεί να μην είναι πια, από πλευράς ηλικίας, στα καλύτερά της, αλλά, άμα διαθέτεις τον Κακά, πολλά προβλήματα λύνονται πριν δημιουργηθούν καν. Και μόνο η ύπαρξη ενός Βραζιλιάνου με προδιαγραφές Ευρωπαίου, ο οποίος ξέρει μπάλα, αλλά μαρκάρει ταυτόχρονα και έχει πάντα καθαρό μυαλό, δίνει στη Μίλαν ελπίδες για τη ρεβάνς. Αλλιώς δεν θα υπήρχε φως.

Η διπλή ανατροπή σε ματς ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ είναι σαν το νερό στη Σαχάρα. Σπάνιο, άρα και πολύτιμο. Για να βρούμε ματς που είχε τέτοια εναλλαγή σε αγώνα ημιτελικών πρέπει να πάμε πίσω στο 1979, στο συγκλονιστικό ματς Νότιγχαμ-Κολωνία που είχε λήξει 3-3. Και ακόμα πιο πίσω βρίσκουμε μόνο τον ημιτελικό του 1960 μεταξύ της Ρέιντζερς και της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Τότε δύο φορές οι Γερμανοί ανέτρεψαν την κατάσταση για να προκριθούν. Στην εποχή των πολλών χρημάτων, των προπονητών και των παικτών με τα «χρυσά» συμβόλαια τέτοια πράγματα τα είχαμε ξεχάσει.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η ελληνική ομάδα είναι καλύτερη από την Σκωτία, αλλά θα χρειαστεί και την τύχη που δεν είχε πριν 30 χρόνια!

Η κορυφαία νέα γενιά για την εθνική Αγγλίας και η ευθύνη του Τούχελ να την πάει ένα βήμα παραπάνω!

Τα εύσημα στον Πίκφορντ δίνουν οι Άγγλοι, ο ευχάριστος «πονοκέφαλος» για Τούχελ και το ντεμπούτο με γκολ του Τζόουνς

Μία τεράστια ευκαιρία: Στα 90 κρισιμότερα λεπτά για την Ελλάδα μέχρι τα επόμενα

Yπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται το πόσο σημαντικός υπήρξε, αλλά και παραμένει, ο Σαλάχ για τη Λίβερπουλ;

Η συναισθηματική επιστροφή Αλόνσο, η «μαύρη τρύπα» του «Άνφιλντ» και το… κλειδί να μην έχει τραυματισμούς η Λίβερπουλ!

Η δικαίωση της ποδοσφαιρικής λογικής με τον Ρόδρι, που χρωστάει πολλά στον Πεπ!

Το κανονικό ποδόσφαιρο που παίζει η Μπέντφορντ του Τόμας Φρανκ, περιέχει γνώση και πολύ ταλέντο!

Ένα εκατοστό ή όχι, είσαι οφσάιντ, και o VAR λύνει το πρόβλημα, οπότε με το να συζητάμε, απλά χάνουμε τον χρόνο μας!

Η «νέα» Λίβερπουλ αρέσει και ο Σλοτ αλλάζει κάποια πράγματα, αλλά τα δύσκολα τώρα έρχονται!