Με δεδομένο ότι η Μπενφίκα το τελευταίο διάστημα δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση έχοντας χάσει την δεύτερη θέση, το σαββατιάτικο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Μαρίτιμο θα αποτελέσει δοκιμασία για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος. Από εκεί και πέρα, η πρωτοπόρος Πόρτο, υποδέχεται την πολύ δυνατή φέτος Μπελενένσες, έχοντας στόχο τους τρεις βαθμούς της νίκης έτσι ώστε να διατηρήσει την διαφορά από τα «λιοντάρια» και από τους «αετούς» της Λισαβώνας, οι οποίοι αναμένεται να έχουν εύκολο έργο κόντρα στην Ναβάλ. Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής η Αμαδόρα νίκησε την Μποαβίστα με 2-1. Τα υπόλοιπα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής: Άβες-Πάκος Φερέιρα, Λειρία-Νασιονάλ, Μπέιρα Μαρ-Ακαδέμικα, Μπράγκα-Σετουμπάλ.

Το ματς της αγωνιστικής

Σάββατο 21/4

Μαρίτιμο-Μπενφίκα

Αρκετά δύσκολο το παιχνίδι για την Μπενφίκα, κυρίως για το ότι το τελευταίο διάστημα δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, έχει χάσει την δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει απομακρυνθεί 5 βαθμούς από την πρωτοπόρο Πόρτο και στο συγκεκριμένο ματς θέλει μόνο νίκη έτσι ώστε να μην πετάξει άλλους πόντους. Από την άλλη μεριά οι γηπεδούχοι είναι αδιάφοροι, θα παίξουν ελεύθερα και θα προσπαθήσουν να κάνουν την ζημιά στους «αετούς».

Τα υπόλοιπα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής

Κυριακή 22/4

Πόρτο-Μπελενένσες

Έχοντας πάρει 4 πόντους διαφορά από την δεύτερη Σπόρτινγκ και 5 από την τρίτη Μπενφίκα, η Πόρτο πλέον έχει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Οι «δράκοι» του Οπόρτο είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, και κόντρα στην εξαιρετική φέτος Μπελενένσες είναι το φαβορί για να πάρουν τη νίκη. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι θα παίξουν στο «Ντραγκάο» με στόχο το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο κόντρα σε μια τόσο ποιοτική ομάδα τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην 26η αγωνιστική

Παρασκευή 20/4

Αμαδόρα-Μποαβίστα 2-1

Σάββατο 21/4

Μαρίτιμο-Μπενφίκα

Κυριακή 22/4

Άβες-Πάκος Φερέιρα
Λειρία-Νασιονάλ
Πόρτο-Μπελενένσες
Σπόρτινγκ Λισσαβόνας-Ναβάλ

Δευτέρα 23/4

Μπέιρα Μαρ-Ακαδέμικα
Μπράγκα-Σετουμπάλ

Η βαθμολογία στην Πορτογαλία

Νίκος Τζαλίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube