Πάνω στον Κώστα Κατσουράνη είναι διατεθειμένοι οι ιθύνοντες της Μπενφίκα να βασίσουν τον σχεδιασμό για την ομάδα της επόμενης περιόδου, όπως αποκαλύπτει η -προσκείμενη στη διοίκηση των «αετών»- εφημερίδα, «Diario de Noticias».

Το εξιτήριο που πήρε ο πρόεδρος της ομάδας της Λισσαβώνας, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, από την κλινική που νοσηλευόταν για 15 ημέρες, δρομολόγησε τις εξελίξεις στον πορτογαλικό σύλλογο, με πρώτη απ’ όλες τη διαβεβαίωση προς τον Φερνάντο Σάντος ότι θα είναι ο προπονητής της ομάδας και την επόμενη περίοδο -ανεξάρτητα από την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος.

«Η εμπιστοσύνη μας προς τον Φερνάντο Σάντος είναι δεδομένη. Μαζί του θα συνεχίσουμε και τη νέα σεζόν», ήταν το σχόλιο του Πορτογάλου προέδρου του συλλόγου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ πήρε την εντολή να ξεκινήσει το σχεδιασμό της νέας ομάδας με βάση τέσσερις ποδοσφαιριστές. Τον αρχηγό Σιμάο, τον κεντρικό αμυντικό Λουιζάο, τον αριστερό οπισθοφύλακα Λέο και τον Κώστα Κατσουράνη.

Ο 27χρονος αμυντικός χαφ της Μπενφίκα μπορεί να έχει συμβόλαιο μέχρι το 2010, όμως το όνομά του έχει ήδη ακουστεί για ομάδες όπως η Βιγιαρεάλ, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Βέρντερ Βρέμης και η Τότεναμ. Φαίνεται όμως ότι, με ορατό τον κίνδυνο να σαγηνευτεί ο Έλληνας διεθνής από το ενδιαφέρον των σπουδαίων αυτών ευρωπαϊκών συλλόγων, η Μπενφίκα προτίθεται να τον «δέσει», αυξάνοντας τις ετήσιες αποδοχές του σε 1.08 εκατομμύρια ευρώ, επιβραβεύοντάς τον παράλληλα μ' αυτόν τον τρόπο για τις φετινές του καλές εμφανίσεις.

Το ποσό που θα μπει στο λογαριασμό του Κατσουράνη, για τις υπηρεσίες του κατά την τρέχουσα περίοδο στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος, δεν υπερβαίνει τις 530 χιλιάδες ευρώ, ενώ θα πρέπει κάποιος να λάβει υπ’ όψιν του ότι το φορολογικό σύστημα στην Πορτογαλία είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τα εισοδήματα των αθλητών, κατακρατώντας το 42% των αμοιβών τους.

Προς το παρόν πάντως δεν έχει υπάρξει τίποτα επίσημο, εξέλιξη που αναγκάζει τον πρώην μέσο της ΑΕΚ να κάνει υπομονή μέχρι την επαλήθευση ή όχι αυτών των δημοσιευμάτων.

Επιμέλεια: Γιώργος Μπασάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube