Στη σκιά του μεγάλου ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Πόρτο, η 23η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος άνοιξε το Σάββατο με δύο αναμετρήσεις. Η Μποαβίστα με δύο γκολ του Λιντς επικράτησε της Πάκος Φερέιρα με 3-1 και απομακρύνθηκε από τα χαμηλά κλιμάκια της βαθμολογίας, ενώ η Μπελενένσες επικράτησε της Άβες με 1-0 με γκολ του Ντάντι στο 16’.

Αναλυτικά οι κυριότεροι αγώνες της αγωνιστικής:

Μπενφίκα-Πόρτο

Έπειτα από 22 αγωνιστικές η Μπενφίκα των Καραγκούνη και Κατσουράνη, βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και υπολείπεται ενός βαθμού της πρωταθλήτριας Πόρτο. Οι «αετοί», έχουν ξεχάσει πως είναι η «γεύση» της ήττας καθώς συμπλήρωσαν αισίως 12 αγώνες χωρίς ήττα. Στο απόλυτο ντέρμπι της Πορτογαλίας, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν έχει και την καλύτερη προϊστορία απέναντι στην αντίπαλό της και μετρά μόλις 1 νίκη στα τελευταία 5 ματς. Απόντες για το παιχνίδι της Κυριακής οι Νούνο Ασίς και Κίμ. Μετά την ήττα από τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας στο «Ντραγκάο», δυσκόλεψαν τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους που «καίγονται» για το θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να παραμείνουν στην πρώτη θέση. Μοναδικό πρόβλημα για τους «δράκους» είναι ο αμυντικός Πέδρο Εμανουέλ.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μπεΐρα Μαρ

Να εκμεταλλευτεί τις βαθμολογικές απώλειες που θα έχουν από το ντέρμπι οι δύο πρωτοπόροι, θέλει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας μετά το θρίαμβο της στο «Ντραγκάο» επί της Πόρτο με 1-0. Οι πρωτευουσιάνοι, υποδέχονται στην έδρα τους την ουραγό Μπεΐρα Μαρ και αναμένεται να έχουν εύκολο έργο. Για τους γηπεδούχους μοναδική απουσία θα είναι αυτή του Τονέλ. Οι φιλοξενούμενοι που διαθέτουν τη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία, ελπίζουν ακόμα στην παραμονή τους, ωστόσο το ήδη δύσκολο έργο τους για θετικό αποτέλεσμα δυσκολεύουν οι απουσίες των Ντελίμπασιτς και Ροζινάλντο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:

Σάββατο 31 Μαρτίου

Μπελενένσες-Άβες 1-0
(16’ Ντάντι)

Μποαβίστα-Πάκος Φερέιρα 3-1
(37’ Κάζμιερτσακ, 58’, 73’ Λιντς-60’ Αντούνες)

Κυριακή 1 Απριλίου (18:00)

Ακαδέμικα-Λειρΐα
Ναβάλ-Νασιονάλ
Σετούμπαλ-Αμαδόρα

Μαρίτιμο-Μπράγκα (20:00)
Μπενφίκα-Πόρτο (22:15)

Δευτέρα 2 Απριλίου

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μπεΐρα Μαρ (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (24η)

Πάκος Φερεΐρα-Νασιονάλ
Άβες-Μποαβίστα
Λειρΐα-Μπελενένσες
Αμαδόρα-Ακαδέμικα
Πόρτο-Σετούμπαλ
Μπεΐρα Μαρ-Μπενφίκα
Μπράγκα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μαρίτιμο-Ναβάλ

Η βαθμολογία της Πορτογαλίας.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Τασιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube