Η αναμέτρηση ανάμεσα στην Πόρτο και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας κλέβει την παράσταση στο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής στην Πορτογαλία. Οι "δράκοι" θέλουν τη νίκη προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία του προς τον τίτλο, την στιγμή που η Σπόρτινγκ με "τρίποντο" θα μπει δυνατά στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης. Δύσκολη αποστολή έχει η Μπενφίκα, που δοκιμάζεται στο γήπεδο της Εστρέλα Αμαδόρα. Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής, η Νασιονάλ νίκησε με 2-0 την Μποαβίστα και παρέμεινε στο κυνήγι της εξόδου στο Κύπελλο UEFA.

Τα ματς της αγωνιστικής

Πόρτο - Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Με την παράδοση να δείχνει Πόρτο, οι "δράκοι" υποδέχονται την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής, καθώς τα "λιοντάρια" έχουν να κερδίσει εκτός έδρας από το 1997! Οι γηπεδούχοι, με τον κόσμο στο πλευρό τους θα προσπαθήσουν για μία ακόμα νίκη, αν και οι απουσίες δεν λείπουν. Πέδρο, Ίμπσον, Πέπε, Άντερσον και Ζορζίνιο θα λείψουν από το παιχνίδι, την στιγμή που η Σπόρτινγκ θα παραταχθεί χωρίς τους Τονέλ και Λιέντσον.

Αμαδόρα - Μπενφίκα

Μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκτός έδρας αποστολή της Μπενφίκα, που δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στην Αμαδόρα. Οι γηπεδούχοι δύσκολα γνωρίζουν την ήττα μέσα στο "Σοζέ Γκομές" και θα παραταχθούν πάνοπλοι. Στον αντίποδα ο Φερνάντο Σάντος πονοκεφαλιάζει έντονα για την κατάρτιση της ενδεκάδας, καθώς θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Κατσουράνη, Λουιζάο, Ρουί Κόστα και Νούνο Ασίς.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 16/3

Νασιονάλ-Μποαβίστα 2-0
(7' Φερνάντες, 36' Ζουλιάνο)

Σάββατο 17/3

22:30 Πόρτο-Σπ. Λισαβόνας

Κυριακή 18/3

17:00 Άβες-Ακαντέμικα
18:00 Μπέιρα Μαρ-Μαρίτιμο
18:00 Λεϊρία-Σετουμπάλ
20:15 Πάκος Φερέ-Μπελενένσε

Δευτέρα 19/3

22:30 Αμαδόρα-Μπενφίκα

Τρίτη 20/3

22:30 Μπράγκα-Ναβάλ

Η βαθμολογία της Πορτογαλίας

Αχιλλέας Κώτσογλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube