Το μεγάλο ντέρμπι απουσιάζει από το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στην Πορτογαλία, με τους πρωτοπόρους να αναμένεται να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η Πόρτο μακριά από το σπίτι της αντιμετωπίζει την Μαρίτιμο και έχει τον πρώτο λόγο για το "τρίποντο", ενώ η Μπενφίκα υποδέχεται την Λεϊρία.

Τα ματς της αγωνιστικής

Μαρίτιμο - Πόρτο

Σημαντική αναμέτρηση για την 21η αγωνιστική είναι αυτή ανάμεσα στην Μαρίτιμο και την Πόρτο. Οι γηπεδούχοι μετά την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας έχουν χάσει έδαφος για την κατάκτηση της 5ης θέσης, ενώ στον αντίποδα οι "Δράκοι" αποκλείστηκαν με ψηλά το κεφάλι από το Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 στο "Στάμφορντ Μπριτζ" από την Τσέλσι. Η Μαρίτιμο θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Πρεστ και Μαρτίν, ενώ η Πόρτο χωρίς τους Άντερσον, Πέδρο και Μποσίνγκουα.

Μπενφίκα - Λεϊρία

Μετά την ήττα με 2-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ η Μπενφίκα καλείται να συγκεντρώσει δυνάμεις και να παραταχθεί με μοναδικό στόχο τη νίκη κόντρα στην Λεϊρία. Για τους "αετούς" επιστρέφουν ο Λουιζάο που εξέτισε την τιμωρία του, ενώ στο αντίποδα από τους φιλοξενούμενους θα λείψουν οι Χιούγκο Φαρία, Σούγκου, Νγκαλ και Κόστα.

Η υπόλοιπη αγωνιστική

Η 21η αγωνιστική δεν περιλαμβάνει το μεγάλο ντέρμπι στην Πορτογαλία. Η Σπόρτινγκ υποδέχεται την αξιόμαχη Αμαδόρα. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι αναμετρήσεις Σετουμπάλ-Άβες, Ακαντέμικα-Πάκος Φερέιρα, Μπελενένσες-Νασιονάλ και Μπράγκα-Μπέιρα Μαρ.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Παρασκευή 9/3

Ναβάλ-Μποαβίστα 1-1
(3' Σάουλο-45' Καζμέρτσιακ)

Σάββατο 10/3

18:00 Σετουμπάλ-Άβες
18:00 Ακαντέμικα-Πάκος Φερέιρα
21:15 Μπελενένσες-Νασιονάλ
23:15 Σπ. Λισαβόνας-Αμαδόρα

Κυριακή 11/3

21:00 Μπράγκα-Μπέιρα Μαρ
21:15 Μαρίτιμο-Πόρτο

Δευτέρα 12/3

21:45 Μπενφίκα-Λεϊρία

Η βαθμολογία στην Πορτογαλία.

Αχιλλέας Κώτσογλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube