Αμετάβλητη παρέμεινε η κορυφή της βαθμολογίας του πορτογαλικού πρωταθλήματος, αφού Πόρτο και Μπενφίκα σημείωσαν νίκες με 1-0, αν και δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι σε Μπράγκα και Άβες.

Οι «δράκοι» με τον Αντριάνο να σημειώνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 8’ επικράτησαν στο «Ντραγκάο» της Μπράγκα, που έχει στον πάγκο της έναν παλιό γνώριμο, τον Ζόρζε Κόστα. Η Μπενφίκα με τη σειρά της νίκησε εκτός έδρας την Άβες χάρη στο γκολ του Νούνο Γκόμες στο 60’. Για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος αγωνίστηκαν ως βασικοί και σε όλο το 90λεπτο οι Κατσουράνης (έπαιξε ως στόπερ λόγω της απουσίας του τιμωρημένου Λουιζάο) και Καραγκούνης. Ο τελευταίος στο 34’ υπέπεσε σε πέναλτι, ωστόσο ο Κιμ απέκρουε την εσχάτη των ποινών και διαφύλαξε το μηδέν για την ομάδα του. Έτσι η Πόρτο συνεχίζει να οδγεί την κούρσα με 49 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τη δεύτερη Μπενφίκα και δέκα από την τρίτη Σπόρτινγκ, που την Κυριακή φιλοξενείται από τη Λεϊρία.

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις

Κυριακή 4/3

Λειρία-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Δύσκολη έξοδος για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αφού η Λειρία μέσα στο «Μαγκαλάες Πεσόα» είναι πανίσχυρη καθώς έχει υποστεί φέτος μόνο μία ήττα. Τα «λιοντάρια» ωστόσο θα πάνε να πάρουνε μόνο το «τρίποντο» με δεδομένο πως έχουν μείνει αρκετά πίσω από Πόρτο και Μπενφίκα και δεν έχουν άλλα περιθώρια για απώλειες βαθμών. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν για να αποσπάσουν ότι καλύτερο μπορούν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Παρασκευή 2/3

Πάκος Φερέιρα-Σετούμπαλ 1-0
(11' πεν. Πάουλο)

Σάββατο 3/3

Πόρτο-Μπράγκα 1-0
(8’ Αντριάνο)

Άβες-Μπενφίκα 0-1
(60’ Νούνο Γκόμες)

Κυριακή 4/3

Μπέιρα Μαρ-Ναβάλ
Αμαδόρα-Μαρίτιμο
Νασιονάλ-Ακαδέμικα
Λειρία-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Δευτέρα 5/3

Μποαβίστα-Μπελενένσες

Η βαθμολογία στην Πορτογαλία

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube