Πολύτιμο έδαφος στη μάχη διεκδίκησης του τίτλου έχασε η Μπενφίκα, καθώς στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος έμεινε ισόπαλη χωρίς τέρματα απέναντι στη Μποαβίστα. Ο Κώστας Κατσουράνης ξεκίνησε ως βασικός χάνοντας μάλιστα δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρει, ενώ ο Γιώργος Καραγκούνης αντικαταστάθηκε στο 63’ από τον νεοαποκτηθέντα Βραζιλιάνο επιθετικό Ντερλέι. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έφτασε τους 36 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από την πρωτοπόρο Πόρτο, που το Σάββατο υποδέχεται την Αμαδόρα, και δύο περισσότερους από την τρίτη Σπόρτινγκ που φιλοξενεί την ίδια μέρα τη Νασιονάλ.

Η υπόλοιπη αγωνιστική

Εύκολο έργο αναμένονται να έχουν οι πρωτοπόροι της πορτογαλικής λίγκας την 17η αγωνιστική, με την Πόρτο να υποδέχεται την αδύναμη Αμαδόρα, με τη νίκη να είναι μονόδρομος για τους "δράκους", που θέλουν να διατηρήσουν το προβάδισμα των 5 βαθμών από την Μπενφίκα. Η Σπόρτινγκ από την άλλη, σε ένα παιχνίδι που κρύβει αρκετές παγίδες υποδέχεται την Νασιονάλ Μαδέιρα, με την ομάδα της πρωτεύουσας να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Μαρίτιμο κόντρα στην Πάσος Φερέιρα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας της Ναβάλ κόντρα στην Ακαντέμικα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα

Παρασκευή 2/2

Μπενφίκα - Μποαβίστα

Σάββατο 3/2

Πόρτο - Αμαδόρα
Σπόρτινγκ - Νασιονάλ Μαδέιρα

Κυριακή 4/2

Μαρίτιμο - Πάσος Φερέιρα
Μπέιρα Μαρ - Λεϊρία
Ναβάλ - Ακαδέμικα
Σετουμπάλ - Μπελενένσες
Μπράγκα - Άβες

Δείτε τη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube