Η αναμέτρηση που ανοίγει την αυλαία, κλέβει και την παράσταση στο πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Η Μπενφίκα την Παρασκευή υποδέχεται την Μποαβίστα, με την ομάδα του Κώστα Κατσουράνη να θέλει οπωσδήποτε τη νίκη ώστε να παραμείνει σε τροχιά τίτλου. Εύκολη αποστολή αναμένεται να έχει η Πόρτο, που αντιμετωπίζει στο "Ντραγκάο" την Αμαδόρα, την στιγμή που η Σπόρτινγκ, σε ένα παιχνίδι που κρύβει πολλές παγίδες, κοντράρεται με την Νασιονάλ Μαδέιρα.

Το ματς της αγωνιστικής

Μπενφίκα - Μποαβίστα

Σίγουρα το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος είναι αυτό ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Μποαβίστα. Οι γηπεδούχοι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, καθώς μετα τις συνεχόμενες νίκες έχουν σκαρφαλώσει στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και πλέον βλέπουν την κορυφή να πλησιάζει. Στον αντίποδα η Μποαβίστα μετρά 3 σερί ισοπαλίες, με την γενικότερη της παρουσία στο πρωτάθλημα να μην κρίνεται ικανοποιητική.

Ο Φερνάντο Σάντος δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Μίκολι και Νούνο Ασίς, την στιγμή που από τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει μόνο ο επιθετικός Ζε Μανοέλ.

Η υπόλοιπη αγωνιστική

Εύκολο έργο αναμένονται να έχουν οι πρωτοπόροι της πορτογαλικής λίγκας την 17η αγωνιστική, με την Πόρτο να υποδέχεται την αδύναμη Αμαδόρα, με τη νίκη να είναι μονόδρομος για τους "δράκους", που θέλουν να διατηρήσουν το προβάδισμα των 5 βαθμών από την Μπενφίκα. Η Σπόρτινγκ από την άλλη, σε ένα παιχνίδι που κρύβει αρκετές παγίδες υποδέχεται την Νασιονάλ Μαδέιρα, με την ομάδα της πρωτεύουσας να έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Μαρίτιμο κόντρα στην Πάσος Φερέιρα, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας της Ναβάλ κόντρα στην Ακαντέμικα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα

Παρασκευή 2/2

Μπενφίκα - Μποαβίστα

Σάββατο 3/2

Πόρτο - Αμαδόρα
Σπόρτινγκ - Νασιονάλ Μαδέιρα

Κυριακή 4/2

Μαρίτιμο - Πάσος Φερέιρα
Μπέιρα Μαρ - Λεϊρία
Ναβάλ - Ακαδέμικα
Σετουμπάλ - Μπελενένσες
Μπράγκα - Άβες

Αχιλλέας Κώτσογλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube