Το παιχνίδι της Μπελενένσες με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι αυτό που ξεχωρίζει σε αυτήν την 15η αγωνιστική του Πορτογαλικού πρωταθλήματος. Τα «λιοντάρια» που στα εκτός έδρας ματς μετράνε έξι νίκες και μία ισοπαλία θέλουν μόνο την νίκη έτσι ώστε να πλησιάσουν την Πόρτο, η οποία αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στην αδύναμη Άβες. Όσο για την Μπενφίκα που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ακαδέμικα, ο Φερνάντο Σάντος δεν θέλει ούτε να σκέφτεται τυχόν στραβοπάτημα καθώς μετά τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ. Οι υπόλοιποι αγώνες της 15ης αγωνιστικής: Νασιονάλ Μαδέιρα-Μπράγκα, Λειρία-Αμαδόρα, Πάκος Φερέιρα-Μπέιρα Μαρ, Σετούμπαλ-Ναβάλ.

Το παιχνίδι της αγωνιστικής

Δύσκολη αποστολή αναμένεται να έχει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας που αντιμετωπίζει την Μπελενένσες. Τα «λιοντάρια» που στα εκτός έδρας ματς έχουν ιδιαίτερα καλά ποσοστά αφού μετράνε 6 νίκες και μία ισοπαλία, δεν θα έχουν στην διάθεση τους τον Τέγιο. Από την άλλη οι γηπεδούχοι που βρίσκονται στην μέση του βαθμολογικού πίνακα, θα έχουν ούτε λίγο ούτε πολύ 5 απουσίες. Γκασπάρ, Μανουέλ, Φερνάντο, Τζούρτζεβιτς, Σάντρο Γκαούτσο δεν υπολογίζονται από τον Ζόρζε Ζεσού.

Τα υπόλοιπα ματς

Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Πόρτο, η οποία αντιμετωπίζει την Άβες. Οι «Δράκοι» που θέλουν την νίκη έτσι ώστε να διατηρήσουν την διαφορά από Μπενφίκα και Σπόρτινγκ, δεν μπορούν να υπολογίζουν στους Πέδρο Μάνουελ, Άντερσον και Ζορζίνιο. Από την άλλη οι γηπεδούχοι που βρίσκονται στην 15η θέση δεν δείχνουν ικανοί να σταματήσουν την Πόρτο, ενώ θα παραταχθούν με την καλύτερη δυνατή σύνθεση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής

Παρασκευή 12/1

Μποαβίστα-Μαρίτιμο 1-1
(45' Κάζμιερτσακ-20' Μαρσίνιο)

Σάββατο 13/1

Νασιονάλ-Μπράγκα
Μπελενένσες-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Κυριακή 14/1

Πάκος Φερέιρα-Μπέιρα Μαρ
Λειρία-Αμαδόρα
Σετούμπαλ-Ναβάλ
Άβες-Πόρτο

Δευτέρα 15/1

Ακαδέμικα-Μπενφίκα

Η βαθμολογία στην Superliga

Επιμέλεια: Νίκος Τζαλίδης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube