Έτσι, μετά το Optimus 4X και την κυκλοφορία και στην Ελλάδα του Nexus 4 που προέρχεται από τη συνεργασία της εταιρείας με τη Google, έρχεται η ώρα να δούμε στην Ευρώπη και στα ελληνικά καταστήματα το αδερφάκι του Nexus 4, το Optimus G.
Η συσκευή κυκλοφορεί αρχικά αποκλειστικά από το δίκτυο της Vodafone στη τιμή των 599 ευρώ, αλλά στη συνέχεια θα το δούμε και από τους άλλους providers.
Ο λόγος που αναφερόμαστε στο Optimus G σαν αδερφάκι του Nexus 4 έχει να κάνει με το γεγονός ότι η συσκευή της Google βασίστηκε στο Optimus G, με τη Google να επιλέγει διαφορετικό σχεδιασμό, ωστόσο μοιράζεται πολλά κοινά χαρακτηριστικ.
Αξίζει να αναφέρουμε πως το Optimus G κυκλοφορεί εδώ και αρκετούς μήνες στην αγορά της Κορέας και γενικότερα στην Άπω Ανατολή, αλλά μόλις αυτό το μήνα έκανε την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά.
Το Optimus G έρχεται σε μια μικρή συσκευασία στην οποία μέσα βρίσκουμε πέρα από την ίδια τη συσκευή, ένα μικρό εγχειρίδιο βασικών οδηγιών, ένα φορτιστή καθώς και ένα ζευγάρι ακουστικών τύπου ear-plug, τα οποία χρησιμοποιούν ένα πολύ βολικό καλώδιο που μοιάζει με φαρδύ λάστιχο. Τα ακουστικά είναι αρκετά μεγάλα και προσφέρουν πολύ καλή ποιότητα ήχου, ενώ προφανώς χρησιμοποιούνται και σαν ενσύρματο hands-free. Παίρνοντας τη συσκευή στα χέρια, αυτό που παρατηρούμε είναι η πολύ καλή αίσθηση που αφήνει. Η LG έχει επιλέξει ένα συνδυασμό γυαλιού και πλαστικού, με όλη την πρόσοψη αλλά και όλο το πίσω μέρος να καλύπτονται από γυαλί και μόνο το περίγραμμα της συσκευής να είναι πλαστικό. Το μαύρο χρώμα «σπάει» με ασημένιες πινελιές που έχουν εφαρμοστεί τόσο στα δυο βασικά πλήκτρα ελέγχου, το power και το volume control, όσο και σε στο περίγραμμα της συσκευής. Οι διαστάσεις του Optimus G είναι τυπικές για τη κατηγορία των smarphones με οθόνη 4,7ΆΆ, με το χέρι να αγκαλιάζει εύκολα τη συσκευή.
Το πλήκτρο power είναι τοποθετημένο στη δεξιά πλευρά ενώ το ζεύγος πλήκτρων για την αυξομείωση της έντασης του ήχου στα αριστερά, με τα δάχτυλα να φτάνουν εύκολα και στα δυο αυτά πλήκτρα, είτε κρατάμε το smartphone με το δεξί χέρι είτε με το αριστερό. Στα αριστερά βρίσκεται και η θύρα για τοποθέτηση καρτών μνήμης micro SIM, στο πάνω μέρος υπάρχει η έξοδος για τα ακουστικά ενώ στο κάτω μέρος βρίσκουμε τη θύρα micro USB, η οποία λειτουργεί και σαν έξοδος εικόνας HDMI, εκμεταλλευόμενη τη τεχνολογία MHL. Πρόκειται για μια σημαντική διαφορά σε σχέση με το Nexus 4, για το οποίο η Google έχει επιλέξει διαφορετική προσέγγιση και συγκεκριμένα τη τεχνολογία SlimPort ( η οποία ωστόσο θεωρείται καλύτερη, αλλά ακόμα δεν είναι τόσο διαδεδομένη).
Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.