Η Τουρκία εξαιτίας της γεωγραφικής θέση που βρίσκεται, δηλαδή στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, έχει πολλές γαστρονομικές επιρροές, που κάνουν την τουρική κουζίνα ξεχωριστή.
Γι΄αυτό τον λόγο, εξαιρετικοί σεφ από το ξενοδοχείο Sheraton Maslak, θα έρθουν ειδικά από την Κωνσταντινούπολη και θα απογειώσουν τις γεύσεις μαγειρεύοντας αυθεντικά τουρκικά πιάτα από τις 12 έως 21 Αρπιλίου, 2013, στο ξενοδοχείο Arion Resort Spa, στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Το 2ο Φεστιβάλ τουρκικής κουζίνας αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών του Astir Palace να ενσωματώσει έθνικ κουζίνες και να προσφέρει τη δυνατότητα στο γαστρονομικό αθηναϊκό κοινό να γνωρίσει την πλούσια κληρονομιά της τουρκικής κουζίνας.
Οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν: αναντόλου κεμπάπ, άντανα κεμπάμπ, γεμιστή μελιτζάνα με κιμά και ρύζι, αρνί με σως ντομάτας και μελιτζάνα, παραδοσιακό μπακλαβά, κανταϊφι και ραβανί!
Ώρες λειτουργίας του εστιατορίου Il Tramonto: Καθημερινές και Σαββατοκύριακα από τις 19:00 -00:00.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα κληρωθεί ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για 2 άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο Sheraton Maslak. Τα εισιτήρια αποτελούν χορηγία της Turkish Airlines.
Το Φεστιβάλ τουρκικής κουζίνας διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Τουρκίας και σε συνεργασία με την Turkish Airlines και το περιοδικό Athens Insider.
Πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφωνήστε στο: 210 8902000, 210 8901727.
Δημήτρης Μπαλής