Η αλήθεια είναι πως από το 2008 και έπειτα όταν η εθνική Ισπανίας κατέκτησε το Euro έβγαλε μία και καλή από πάνω της την ταμπέλα του «loser» που κουβαλούσε τις τελευταίες δεκαετίες.

Ωστόσο, ακόμη και οι «φούριας ρόχας» που διαθέτουν μία από τις πιο πετυχημένες εθνικές ομάδες όλων των εποχών και εντυπωσιάζουν τα πλήθη με το ποδόσφαιρό τους έχουν κατά καιρούς πάθει… κοκομπλόκο.

Το sport-fm.gr έψαξε και βρήκε σε ποιες επίσημες και όχι μόνο αναμετρήσεις από το 2008 και έπειτα οι Ισπανοί έπαθαν… κάζο.


Αυτές βρήκαν το ευαίσθητο σημείο της

Έπρεπε να περάσουν κάτι παραπάνω από δύο χρόνια, προκειμένου η Ισπανία να μην φύγει νικήτρια από επίσημο αγώνα με αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας. Αυτό ήρθε το βράδυ της Παρασκευής (21/3) στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Φινλανδία μένοντας στο 1-1.



Ωστόσο, πριν από αυτό το «στραβοπάτημα» οι «φούριας ρόχας» είχαν να… γκελάρουν από τον Ιούνιο του 2010 στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής κόντρα στην Ελβετία, όπου και είχαν χάσει με σκορ 1-0. Αυτή η ήττα, όμως, μάλλον καλό έκανε στους Ίβηρες, οι οποίοι στην συνέχεια της διοργάνωσης σήκωσαν την κούπα.



Εκτός από τους Ελβετούς τους Ισπανούς είχαν νικήσει και το καλοκαίρι του 2009 στο Confederations Cup οι ΗΠΑ με σκορ 2-0, χάρη στα γκολ των Άλτιντορ και Ντέμπσεϊ.





Φιλικά… Βατερλώ

Πιο πάνω σας αναφέραμε τις τελευταίες «γκέλες» των Ισπανών σε επίσημες αναμετρήσεις. Τώρα θα σας θυμίσουμε και μερικές από τις πιο βαριές ήττες που έχουν γνωρίσει οι Ίβηρες σε φιλικές αναμετρήσεις με δυνατούς αντιπάλους.

Μία από αυτές ήρθε από την Αργεντινή το 2010 από την παρέα του Λιονέλ Μέσι όπου με αυτόν μπροστάρη έριξαν μία ξεγυρισμένη «τεσσάρα» στους παγκόσμιους πρωταθλητές, οι οποίοι απλά σημείωσαν το γκολ της τιμής.



Με τέσσερα γκολ διαφορά είχε νικήσει και η Πορτογαλία την Ισπανία το 2010 με τον πρώην επιθετικό του Παναθηναϊκού, Έλντερ Πόστιγκα, να σημειώνει τα… μισά, ενώ τα υπόλοιπα είχαν πετύχει οι Έλντερ Αλμέιδα και Κάρλος Μάρτινς.



Θέμης Λιουδάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube